Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Het afval van een bedrijf kan veel tijd en werk kosten

Bij diverse soorten bedrijven kunnen er verschillende soorten afval ontstaan. Voor een bedrijf kan er in verschillende onderdelen van het proces afval ontstaan. Wanneer je als bedrijf bijvoorbeeld veel met productieprocessen te maken hebt, zal er misschien afval ontstaan dat niet meer gebruikt kan worden bij de productie. Bij een horecabedrijf, zoals een restaurant, zal er meer afval van etensresten of glas gecreëerd worden binnen het bedrijf. Voor al deze verschillende soorten bedrijven is het natuurlijk belangrijk dat het afval uiteindelijk weggegooid kan worden. Dit kan alleen veel tijd kosten voor sommige bedrijven, tijd dat vaak ook aan belangrijkere zaken binnen het bedrijf besteed kan worden. Dus hoe kan je er als bedrijf voor zorgen dat al het afval op de juiste manier wordt weggegooid, zonder dat dit onnodig tijd en moeite zal kosten bij de medewerkers binnen het bedrijf. 

 

Bedrijfsafval 

Bedrijfsafval kan dus op veel manieren ontstaan en moet uiteindelijk op zo’n effectief en efficiënt mogelijke wijze weggegooid worden. Bedrijfsafval weggooien in een prullenbak zal in eerste instantie niet erg veel tijd in beslag nemen. Echter, wanneer je als bedrijf deze afvalbak ook nog ergens moet legen, zal er transporttijd en -kosten bij komen kijken. Dit is niet gewenst, waardoor het bedrijfsafval ophalen door een extern bedrijf vaak de beste optie is. Dit kan op verschillende manieren gedaan worden, waarbij het belangrijk is dat je als bedrijf zijnde goed inschat hoeveel afval er per week of maand weggegooid moet worden. Door het externe bedrijf zal namelijk een afvalbak of -container geleverd worden. Om de juiste soort hiervan geleverd te krijgen is het noodzakelijk om te weten hoeveel afvalzakken er op een wekelijkse basis worden weggegooid in het bedrijf.

 

Diverse containers

Wanneer je weet hoeveel afval er per week wordt weggegooid, kan er afgesproken worden welke afvalbak of -container er bij jouw bedrijf geleverd zal worden. Deze bak of container zal vervolgens om de zoveel weken geleegd worden door het bedrijf. Hiervoor wordt een bepaalde dag met het bedrijf overlegd. Afhankelijk van de hoeveelheid afval, kan de container om de twee weken, maar ook om de vier weken geleegd worden. In deze gevallen is het continu belangrijk dat je als bedrijf weet hoeveel afval er ontstaat. Vervolgens hoef je alleen maar een online formulier in te leveren met de nodige gegevens. Het zal dus totaal niet veel tijd in beslag nemen om het afval bij jouw bedrijf door een extern bedrijf op te laten halen. Direct zal dat dus ook nog eens kosten besparen.

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen