Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Een gezellige tuin maken

Als je een huisje hebt, dan mag je hier enorm dankbaar mee zijn. Je hebt een dak boven je hoofd, je hebt een plek waar je tot rust kunt komen en je hebt een plek waar je samen kunt zijn met je dierbaren. Bij een huisje, hoort vaak ook een lekker tuintje. Tenminste, dat hopen we voor je. Als je dat niet hebt, dan hoef je deze blog niet meer te lezen. Heb je dit wel, dan is het tijd om hier optimaal gebruik van te maken. We gaan je van A tot Z uitleggen wat je moet doen om een gezellige tuin te maken. Hier gaan we in op verschillende manieren die enorm kunnen bijdragen aan een gezellige tuin, dus lees vooral verder als je hier naar op zoek bent en wel wat werk te doen hebt in je tuin. 

Verlichting

Allereerst de verlichting. Verlichting in je tuin maakt de boel al een heel stuk gezelliger, en niet zo’n beetje ook. Je doet dit echter op een bepaalde manier, ga niet zomaar aan de bak met wat lampjes van de intratuin. Buitenverlichting boom bijvoorbeeld, is een uitstekende manier om een gezellige sfeer te maken in je tuin. Ook met spots tegen, op of onder het huis kun je een hoop bereiken. Zorg er wel voor dat je geen kerstboom van je tuin maakt door overal lichtjes op te hangen. Bij globalmlights.nl kun je een heel eind komen voor alle tuinverlichting, dus neem hier zeker eens een kijkje als je dit wel kunt gebruiken. 

Zitplekken

Dan de zitplekken. Een tuin is vaak gezellig door de activiteiten die je hier doet en de mensen waarmee je bent. Zorg daarom voor een aantal gezellige plekken in je tuin waar je lekker tot rust kunt komen of het leven kunt vieren. Kies bijvoorbeeld voor een loungeset, een aantal tuinstoelen, een eettafel en ga zo maar door. Ook kun je dit gezellig maken door er bijvoorbeeld een vuurkorf of een kacheltje neer te zetten.

Gasten

Zoals we net al hebben genoemd, zijn de mensen in je tuin ook belangrijk; misschien nog wel belangrijker dan de andere elementen. Je zult dus je tuin moeten vullen met de mensen waarvan je houdt; om allerlei dingen te doen. Een gezellig drankje, een filmavond, een etentje en ga zo maar door, jij hebt het allemaal in je handen en je bent vrij om te doen wat je hiermee wil.

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen