Leuke blogs uit Mokum en omstreken

EPDM dakbedekking: de beste en meest duurzame oplossing voor je dak

EPDM dakbedekking is de beste oplossing voor je dak. Het is duurzaam, waterdicht en eenvoudig zelf te plaatsen. EPDM dakbedekking gaat veel langer mee dan bitumen of pvc dakbedekking. Bovendien is het een milieuvriendelijke keuze. We leggen je in deze blog uit waarom epdm kopen de beste optie is en geven je handige tips voor het kopen én plaatsen van EPDM dakbedekking. Lees je mee?

Wat is EPDM?

EPDM dakbedekking is een duurzame, waterdichte en milieuvriendelijke keuze voor je dak. De materialen die gebruikt worden bij het maken van EPDM dakbedekking – zoals rubber en polymeer – zijn sterk, flexibel en bestand tegen extreme weersomstandigheden. Daarnaast is het proces om EPDM dakbedekking te produceren energie-efficiënt en laag in CO2-uitstoot, waardoor EPDM een goede keuze is voor het milieu.

Waarom is EPDM dakbedekking een goede optie voor je dak?

epdm folie biedt vele voordelen, waaronder een lange levensduur, bestand tegen extreme weersomstandigheden, en gemakkelijk zelf te plaatsen. Daarnaast kan EPDM dakbedekking ook nog eens geluidsoverlast reduceren en reduceert het energieverlies uit uw huis door isolatie te bieden aan de onderkant van het dak. Hierdoor is EPDM dakbedekking een goede keuze voor je dak.

Waar moet je op letten bij het kopen van EPDM dakbedekking?

Er zijn verschillende factoren die je moet overwegen bij het kopen van EPDM dakbedekking. Denk hierbij aan de gebruiksduur, totaalprijs, isolatie-eigenschappen en de duurzaamheid van het product. Ook is het belangrijk om te checken of de producten gecertificeerd zijn EN 1177 en EN 14851 – zo weet je zeker dat ze veilig zijn voor kinderen die op het dak spelen. Daarnaast moet je goed letten op eventuele garanties en de installatie-instructies – dit is essentieel om ervoor te zorgen dat je EPDM dakbedekking goed wordt geplaatst.

Hoe plaats je EPDM dakbedekking?

Door de flexibele eigenschappen van EPDM dakbedekking is het gemakkelijk om het te installeren op elk type dakvlak. Je kunt het materiaal simpelweg aanbrengen met speciale lijm of tape, afhankelijk van de kwaliteit en stijl die je wilt gebruiken. Het is raadzaam om eerst zelf te oefenen met een kleine hoeveelheid EPDM dakbedekking, om ervoor te zorgen dat je de installatie succesvol afrondt. Met wat oefening en voorzichtigheid is het eenvoudig om jouw dak in slechts een paar uur te bedekken met EPDM dakbedekking. We wensen je veel succes bij het plaatsen van je nieuwe EPDM dak!

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen