Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Beginnen met SEO? Zo leg je de juiste basis

Ben je ondernemer met een eigen website en merk je dat je website nog te weinig bezoekers trekt? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen om dit te verbeteren. Een belangrijk onderdeel hiervan is het inzetten van SEO (Search Engine Optimization) voor je website, oftewel: je website optimaliseren voor zoekmachines om zo hoger te eindigen in zoekresultaten. Door je website te optimaliseren voor zoekmachines, kun je op een organische manier meer klanten naar je website trekken. Maar hoe pak je dit slim aan? In dit blog lees je de beste tips om een goede basis te leggen voor de SEO-strategie van je website. 

Wat is SEO?

Search Engine Optimization betekent zoekmachine optimalisatie. Je kunt SEO op verschillende manieren inzetten om betere resultaten te behalen met je website, zodat klanten je website beter weten te vinden, meer tijd op je website pagina’s doorbrengen en sneller tot aankoop over zullen gaan. SEO is een breed begrip waar veel dingen bij komen kijken, grofweg kun je in SEO de volgende drie categorieën onderscheiden:

 1. Contentcreatie en -optimalisatie 

 • Zoekwoordenonderzoek

 • Copywriting

 • Contentcreatie

 • Contentmarketing

 • Linkbuilding

 1. Local SEO

 • Je website en content optimaliseren om lokaal beter gevonden te worden door potentiële klanten

 1. Technische SEO

 • Het verbeteren van je website en bestaande content om beter gevonden en gelezen te worden door zoekmachines

 • Het verbeteren van de user experience van je website 

Fundament van SEO: de techniek

Wil je beginnen met het inzetten van SEO om betere resultaten te behalen met je website? Dan kun je het snelst de beste resultaten behalen door gebruik te maken van de technische kant van SEO. De technische kant van SEO en dus het verbeteren van de technische kant van je website, is belangrijk om door zoekmachines zoals Google beter beoordeeld te worden. Wanneer Google jouw website ziet als een website die goed werkt, waarvan de pagina’s snel laden en als een veilige, betrouwbare website, zul je beter gewaardeerd worden door de zoekmachine met als resultaat: hoger ranken in de zoekresultaten! Vaak kun je, door een aantal simpele handelingen uit te voeren, hiermee al snel flinke resultaten behalen. Je kunt de techniek van je website op de volgende manieren snel verbeteren om zo beter gevonden te worden:

 1. Zorg dat je website beschikt over een SSL-certificaat

 2. Verklein bestaande media op je website

 3. Voeg meta-titels en -omschrijvingen toe aan media op je website

 4. Voeg een XML sitemap toe aan je website

 5. Controleer de website op foutieve interne links en herstel deze.

 

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen