Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Dit is wat je moeten weten over een visumaanvraag Indonesië

De afgelopen jaar is het reizen naar het buitenland voor de meeste mensen op een laag pitje komen te staan. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de pandemie. Maar langzamerhand durven mensen het weer aan en zie je aan de cijfers dat er steeds meer reizigers weer in het vliegtuig stappen. Een land waar je heel mooi op vakantie kunt gaan is Indonesië. Het is er warm, heeft een rijke cultuur en lekker eten. Voordat je naar Indonesië reist is een visum vereist. Je leest alles over het visum dat je nodig hebt.

Een visum is vereist als je naar Indonesië reist

Ga je op reis naar Indonesië voor vakantie of zaken dan is visum vereist. Een visum aanvragen Indonesië moet je voortijdig doen om niet voor verrassingen komen te staan. Aan te raden is om het visum aan te vragen 6 weken voor vertrek. Zo heb je ruim de tijd om je visum op te halen bij de ambassade in Den Haag. De verwerkingstijd van een visum Indonesië duurt normaal gesproken 6 werkdagen vanaf het moment dat je de aanvraag indient. Let op dat tijdens drukke periodes zoals vakantie het wat langer kan duren voor je visum wordt vrijgegeven. Reken tijdens deze drukke periodes op een verwerkingstijd van 8 tot 10 werkdagen.

Kan je bij de ambassade van Indonesië een spoedaanvraag doen?

Het kan voorkomen dat je onverwachts naar Indonesië moet afreizen en je binnen een paar dagen een visum nodig hebt. Je hebt bijvoorbeeld bij een visum Tanzania de mogelijkheid om een spoedaanvraag te doen. Veel landen hebben dat, maar niet Indonesië. De ambassade in Den Haag hanteert gewoon de normale verwerkingstijd van 6 dagen en daar kan je niets aan veranderen. Daarom is het ook zaak om je visum ver van te voren aan te vragen. Het enige dat de verwerkingstijd kan versnellen is bij het bureau die jouw visumaanvraag verwerkt. Alleen zij kunnen jouw aanvraag sneller verwerken naar de ambassade. Maar nogmaals, als je echt binnen 1 of 2 dagen een visum Indonesië nodig hebt moet je gewoon de normale procedure volgen.

Wat zijn de kosten van een visum Indonesië?

Als je een toeristenvisum aanvraagt voor 60 dagen dan betaal je een bedrag van 89,95 euro. Dat is geldig voor één enkele inreis. Ook een zakelijk visum kost 89,95 euro met één enkele inreis. Daarnaast hebben zakelijke reizigers de mogelijkheid om een jaarvisum te krijgen met meerdere inreizen mogelijk. Daar betaal je dan 146,95 euro voor.

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen