Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Verschillende patronen op de vloer

Een vloer kan een kamer sfeervol maken of juist alle sfeer uit een kamer trekken. De vloer is vaak het eerste wat je ziet in een kamer of in een huis en dit zorgt dus voor een eerste indruk. Gelukkig is er een enorm aanbod van vloeren op de markt waardoor iedereen zijn huis een bepaald karakter kan geven. Er zijn laminaatvloeren, PVC vloeren, visgraat vloeren en je hebt nog veel meer opties.

Laminaatvloeren

Laminaat is een materiaal dat uit verschillende lagen bestaat. Het bestaat meestal uit drie tot vier lagen. Er zijn vier soorten laminaatvloeren: High Pressured Laminate, Direct Pressed Laminate, Continuous Pressed Laminate en Direct Laminate Printing. Het verschil tussen deze soorten zit hem in de opbouw van het laminaat. De kwaliteit van het laminaat wordt vaak aangeduid met een nummer, tussen 21 en 34. Hoe hoger het nummer, hoe beter de kwaliteit van het laminaat is. Wanneer je in een winkel staat en op zoek bent naar laminaat van een goede kwaliteit, is het dus slim om goed op het nummer van het laminaat te letten. 

Visgraat vloeren

In deze context heeft visgraat niets met eten te maken. De visgraat verwijst naar een vorm. Het is een oud patroon dat vaak wordt gebruikt in de vloerenindustrie. Deze vorm heeft iets weg van planken die in elkaar gevlochten zijn. Planken die allemaal dezelfde lengte en breedte hebben worden loodrecht tegen elkaar geplaatst. Dit zorgt voor een patroon op de vloer wat je kunt vergelijken met een visgraat. Dat geeft een warm gevoel en het heeft een luxe uitstraling. Er zijn verschillende kleuren en verschillende materialen mogelijk bij dit soort vloeren. Een donkere visgraat vloer zorgt voor een chique uitstraling en een lichte visgraat vloer zorgt juist voor een warme sfeer. Er is dus enorm veel keuze. 

Een vloer van hout

Er zijn veel mensen die het mooi vinden om een vloer van hout in hun woning te laten leggen. Als je een fan bent van houten vloeren, kan het een goed idee zijn om je eens meer te verdiepen in de mogelijkheden die je hebt. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat je goed nadenkt over de soort hout waarvan jouw vloer gemaakt moet zijn. De meeste mensen hebben namelijk een voorkeur voor bepaalde soorten hout. Als je niet zo goed weet wat voor houten vloer het best bij je past, kan het een goed idee zijn om naar een winkel te gaan waar ze houten vloeren Amsterdam verkopen. Zo kun je een beter beeld krijgen van de mogelijkheden die je hebt. 

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen