Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Cryptocurrency, wat is dat en wat kun je ermee?

Je hebt de afgelopen jaren vast wel gehoord over mensen die miljoenen euro’s aan winst hebben gemaakt door het kopen en verkopen van crypto. Maar hoe werkt zoiets nou eigenlijk? In dit artikel leer je alle begrippen die belangrijk zijn als je wilt beginnen met beleggen of geïnteresseerd bent in blockchain technologie! Lees bijvoorbeeld over wat crypto’s eigenlijk zijn, waarom ze waarde hebben en welke crypto’s het momenteel goed doen. Zo kun je binnen 5 minuten beginnen met investeren!

Wat is een cryptocurrency?

Een cryptocurrency is eigenlijk gewoon een andere vorm van digitaal geld. Je kan het gebruiken om vrienden en bedrijven te betalen. Omdat het digitaal is kun je het zonder al te veel moeite ook sturen naar mensen over de hele wereld. Normaal doe je dit via een bank of een andere instelling die geld voor jou op een andere rekening zet. Je vraagt de bank dan in feite of ze het voor jou door willen sturen. By crypto is deze tussenpersoon er niet, waardoor transacties veiliger, sneller en anoniemer worden. Jouw computer maakt gewoon een connectie met de computer van een ander en zet het geld direct over! 

Wat is Blockchain?

Zo goed als alle cryptocurrencies gebruiken zogeheten blockchains als basis. Laat dit vakjargon je niet afschrikken, eigenlijk is een blockchain namelijk niets anders dan een grote database. Er zitten wel een paar interessante functies vast aan een blockchain. Zo kun je er alleen informatie aan toevoegen en er niets afhalen. Als er iets in staat dan zal het daar ook voor altijd blijven staan. Daarnaast is ieder stukje informatie (een block) via een cryptografisch stuk code gelinkt aan het vorige blokje. Er is dus altijd een duidelijke volgorde in blocks, ook al is die door een mens vaak niet te zien. Bij crypto staat er in zo’n blok bijvoorbeeld ‘Mariska maakt 10 Bitcoins over aan Darian’, waardoor een transactie plaatsvindt. Eigenlijk niet zo ingewikkeld allemaal!

De beste crypto voor beginners

Nu je weet wat crypto is is het tijd om te beginnen met beleggen. De eerste stap is dan vaak uitkiezen welke munten je wilt kopen. In de zomer van 2022 heeft de Matic koers bijvoorbeeld een zeer positieve trend. Eén van de vuistregels van investeren is dat je nooit maar één munt in je portfolio hebt. Een coin die goed te combineren is met Matic is bijvoorbeeld de Waves crypto. Deze twee munten zijn perfect als eerste investering!

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen