Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Een boot besturen was nog nooit zo simpel

Jij bent vast elke zomer aan het water te vinden. Waarschijnlijk wel, de meeste mensen zijn niet van de kust weg te krijgen als de zon schijnt. Maar aan het water liggen kan snel saai worden als er geen zee of hoge golven in de buurt zijn. Misschien is het tijd voor jou om een bootje aan te schaffen. Geen zorgen, je hoeft niet te beginnen bij een mega grote jacht, je kan online gewoon een whalyboot bestellen.

Roeiboten die steviger zijn

Whalyboten zijn een soort roeiboten, maar een stuk steviger dan een normaal rubber bootje. Ze komen met en zonder motor, al zijn de gevallen zonder motor vaak een stuk goedkoper. De sterke kunststoffen boten worden gemaakt van polyethyleen, een sterkere vorm van plastic. Doordat het plastic makkelijk te kleuren is, zijn ze verkrijgbaar in een groot assortiment van zomerse kleuren. De boten worden gemaakt met dubbele randen, om jouw drijvend te houden door alle golven. De solide basis van de boot zorgt er ook nog eens voor dat hij makkelijk schoon te maken, en houden is. 

Reddingsvest

Als je het wilde water opgaat, en al helemaal met kinderen, wil je wel voorbereid zijn op het ergste. Daarom is een reddingsvest aan boord altijd handig en verstandig. Het ziet er misschien een beetje knullig uit, maar geloof me, als jij in het water ligt zonder reddingsvest, had je gewild dat je er een had. Moderne kinder reddingsvesten zijn makkelijk om te doen en zijn in een hele hoop maten beschikbaar zodat de kleine veilig blijft. Ook volwassenen reddingsvesten kun je online vinden in een hoop stijlen, maten en merken. Tegenwoordig blazen een hoop reddingsvesten vanzelf op wanneer je in contact komt met water, dus je hoeft niet meer met zo’n opgeblazen vest het water op te gaan. 

Een elektrische boot

Als je een whalyboot hebt gehaald zonder motor, of je had al een boot zonder motor, maar wil toch over het water heen razen, kan je er altijd nog één aanschaffen. Van het roeien heb je al gauw genoeg, dus misschien is het tijd voor een elektromotor. De gemiddelde elektromotor is makkelijk aan te sluiten op een boot, en brengt je met een gemiddelde snelheid van de 10 en 30 volt over het water. Zo heb je nooit meer lamme armen van al dat roeien. Met een joystick is is de motor makkelijk te besturen, en als je klaar bent kan hij gewoon weer opgeladen worden. 

 

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen