Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Binnenkort een keer padellen? Dit kun je verwachten!

Ga jij dit jaar lekker sportief de lente in en staat jouw eerste lesje padel al op de planning? In deze blogpost lees je wat je kunt verwachten van de sport en wat je ervoor nodig hebt als beginner.

Zeer populair op dit moment

Padel is momenteel een super populaire sport. Misschien ben jij er ook wel bekend mee geraakt tijdens de trend van de laatste jaren. Toch werd deze sport al veel eerder door professionele sporters uitgevoerd. Het fijne is dat je deze sport, door de grote opkomst in populariteit, nu op zeer veel plekken kunt beoefenen! Zo is er altijd wel een padelclub bij jou in de buurt waar je je kunt inschrijven. Er zijn clubs met locaties over het gehele land. Wanneer je een flexibel abonnement hebt, kun je ook terecht op verschillende locaties. Handig wanneer jij en je vrienden niet in dezelfde omgeving wonen bijvoorbeeld.

Wat is padel precies?

Padel is een racket- en balsport die meestal binnen wordt gespeeld. Dit gebeurt in een omsloten veld of kooi. Het is als het ware een combinatie tussen tennis en squash. De sport wordt meestal beoefend door vier spelers. Ideaal dus om te beoefenen met je vrienden! Maar natuurlijk kun je ook tegen mensen spelen die je niet kent. Zo wordt je sportmomentje gelijk een social event.

Welke verschillende rackets zijn er?

De sport wordt gespeeld met een racket dat speciaal gemaakt is voor padel. Het racket is te verdelen in drie verschillende vlakken; het profiel, de kern en het slagoppervlak. Ook is het racket er in drie verschillende vormen; rond, druppel/traan en de diamant. De vorm zegt iets over het balanspunt van het racket. Het ronde racket heeft het laagste balanspunt en is dus ideaal om mee te beginnen als je nog niet zo ervaren bent. Het druppelvormige racket is medium qua moeilijkheidsgraad en tot slot is de diamant het lastigst. Deze worden gebruikt door de spelers met zeer veel ervaring. Met dit laatste racket kun je, middels de juiste techniek, extra veel kracht aan de bal meegeven.

Benodigdheden aanschaffen

Wil jij weten waar je je racket het beste kunt aanschaffen? Neem eens een kijkje op padelstore.com. Hier hebben ze alles voor beginnende én ervaren spelers! Kijk bijvoorbeeld eens naar hun populaire head padel racket. Verder gebruik je een met tennis vergelijkbare bal. Toch is de bal voor padel net iets kleiner en stuitert hij ook minder hoog. Daarom kun je eigenlijk niet padellen met een normale tennisbal. Zorg ook voor de juiste schoenen om de sport optimaal te kunnen beoefenen! 

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen