Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Een wiellader voor elke sector

Een wiellader is essentieel als je woont op een boerderij. Ook kan een wiellader ofwel shovel nodig zijn als je eigen (tuin)bouw onderneming hebt. Zo kun jij je werk dus ook vergemakkelijken. Ook zal je veel meer tijd besparen en zal je veel minder klachten kunnen ontwikkelen. 

Wat is een wiellader? 

Een wiellader is simpelweg een machine met wielen. Deze machine wordt ook wel shovel genoemd. Hiermee kun je verschillenden dingen oprapen en vervoeren. Vaak wordt deze dan ook ingezet bij verschillende vakken. Denk hierbij aan grondverzet, tuinaanleg, vuil vervoer en grond- weg- en waterbouw. Kun jij je vinden bij een van deze? Dan is het wiellader kopen wellicht een goede keuze. Met een shovel kun je het veel makkelijker maken dan dat het is. het duurt vaak uren als je bezig bent met het vervoeren van grond met een kruiwagen. Dit probleem kun je dus verhelpen door middel van het aanschaffen van zo een shovel. Ook kun je veel rugklachten ontwikkelen bij het vervoeren van grond, water en vuil. Hierbij kun jij het veel makkelijker aanpakken en bijvoorbeeld rugklachten voorkomen. Dit allemaal kun je dus doen door middel van het aanschaffen van een wiellader. 

Agri shovels

Een agri shovel is een is een wiellader die vooral ingezet wordt in de agrarische sector. Denk hierbij aan het voer van dieren bijvullen en voorwerpen op hoogte weg zetten. Deze agri shovels hebben een hoge voorwagen. Dit maakt het mogelijk dat je producten op hoogte kunt verplaatsen of naar de hoogte kunt verplaatsen. De hefhoogte van deze wordt beschreven als zeer hoog. Bovendien zijn deze ook verkrijgbaar in verschillende zwaartes en PK’s. De zwaarte ligt  tussen de 1400 kg en 13000 kg, de motorvermogen ligt tussen de 15 en 115 kW en de hefvermogen ligt tussen de 1200 en 5300 kg. Op basis van jouw behoeften en eisen, kun je dus een wiellader kopen. 

Bouw shovels 

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de bouw shovels. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor de bouw en de industriële markt. Het verschil tussen de Agri shovel en de bouw shovel is opmerkelijk door de lagere voorwagen. In vergelijking met de agri shovel heeft de bouw shovel tussen een lage voorwagen. Hiernaast is een bouw shovel geschikter voor voorwerpen die zwaarder zijn. Deze heeft namelijk een verzwaard hefframe. Hiernaast is een bouw shovel geschikt voor bijvoorbeeld het dragen van zware voorwerpen als bouwstenen, bakstenen, metaal en grond. Hierdoor zul je deze wielladers dan ook vaker zien in de bouwsector. Een wiellader kopen is erg slim. Dit komt doordat een wiellader daadwerkelijk het werk dat jij beoefend makkelijker maakt. 

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen