Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Wat voor apparatuur heb je nodig voor een snackbar?

Als je binnenkort voor het eerst een snackbar gaat openen, dan heb je natuurlijk apparatuur nodig om verschillende gerechten klaar te kunnen maken. Soms kan het best moeilijk zijn om te kiezen uit de verschillende mogelijkheden. Hier vind je meer informatie over apparatuur die je zeker nodig hebt in een snackbar.

Frituur

Elke snackbar moet patat kunnen maken want anders kunnen ze de tent wel sluiten. Snackbars staan namelijk bekend om de lekkere hapjes en patat. Niet alleen in Nederland maar ook in Duitsland en België. Patat wordt natuurlijk in de meeste gevallen gefrituurd en daarom moet jij ook een frituurpan plaatsen in jouw snackbar. Het is belangrijk dat je niet een kleine frituurpan aanschaft die je thuis ook zou gebruiken maar een grote professionele frituurpan die geschikt is voor de horeca. Deze zijn namelijk professioneler en je kan er makkelijker en in grote oplages aan patat en snacks klaarmaken. 

Vrieskist

Een snackbar werkt veel met patat en hapjes of snacks. Dit kan niet lang buiten de koelkast bewaard worden en daarom is het verstandig om voor je snackbar een vrieskist aan te schaffen. Hierdoor hoef je namelijk nooit producten weg te gooien en ook niet elke week nieuwe inkopen te doen. Vrieskisten zijn er in alle formaten en je zult er dus gemakkelijk een vinden die perfect voldoet aan de eisen. 

Afzuiging

Wanneer je aan het frituren bent dan komt daar een aparte lucht van af. In je snackbar wil je er namelijk voor zorgen dat jij, je werknemers en klanten daar niks van merken. Ook wil je niet dat de buren last hebben van de frituurlucht. Het is daarom verstandig en belangrijk om een goede afzuiging te hebben. Er bestaan namelijk speciale afzuiging systemen die de lucht reinigen waardoor er schone lucht naar buiten gaat. Dit voorkomt dat de buurt last krijgt van het frituren. 

 

Overige apparatuur

Voordat je van start gaat met het inrichten van jou snackbar, is het belangrijk dat je weet wat de mogelijkheden zijn betreft de apparatuur. Daarom moet je goed onderzoek doen naar de apparatuur die je nodig denkt te hebben. Kies ook voor de juiste kwaliteit want dat is enorm belangrijk als het om horeca apparatuur gaat. Kwaliteit herken je meestal aan het merk maar je kan ook uitgebreid onderzoek doen door bijvoorbeeld reviews over het merk of type apparatuur op het internet te lezen. Reviews zijn namelijk zeer betrouwbaar omdat het meningen zijn van mensen die daadwerkelijk die apparatuur hebben gebruikt. 

 

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen