Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Een extra groencontainer huren?

Wanneer je in het voorjaar met je tuin aan de slag gaat, kan het praktisch zijn een extra groencontainer te huren. Je gemeentelijke container is dan vaak niet genoeg om alle snoei- en tuinafval te bergen. Om toch lekker door te kunnen werken is een extra groencontainer huren de meest voor de hand liggende oplossing. Natuurlijk betaal je voor het huren van zo’n container, maar je klus binnen een redelijke tijd af kunnen maken is het wel waard. De tarieven voor het huren van een container verschillen naar de grootte van de container en het soort afval. De kosten voor het verwerken van het afval verschillen onderling nogal, vandaar dat er prijsverschillen bestaan. Wel zijn alle prijzen all-in, je betaalt één bedrag voor het huren, het transport en de verwerking, zodat je niet voor verrassingen en extra kosten komt te staan.

Een groencontainer huren, hoe werkt dat?

Een container huren Amsterdam is heel gemakkelijk en kan online. Je kunt de soort afval ingeven en het formaat van de container en op basis daarvan krijg je het tarief. Verder moet je je adresgegevens invullen, maar meer is eigenlijk niet nodig. Je kunt zelf aangeven op welke dag je de container geleverd wilt hebben en wanneer de container vol is, kun je doorgeven wanneer hij weer opgehaald moet worden. Beide kan binnen één werkdag. Is de container vol, maar het werk nog niet klaar, dan kun je een vervangende container laten komen. De grootste containers kun je afsluiten met een slot, onder meer om te voorkomen dat er andere soorten afval in je container worden gegooid. Het huren en laten plaatsen van een container is dus niet moeilijk. Wel is het aan te raden om bij je gemeente na te gaan of je een vergunning nodig hebt om de container te plaatsen.

Soorten afval

Voor het huren van een container is het wel belangrijk dat je weet in welke categorie je afval valt. De verwerking van de verschillende soorten afval gaat gepaard met uiteenlopende kosten en  het is ook belangrijk voor de mogelijkheid om überhaupt de verwerking goed te laten lopen. Tuin- en groenafval is één van de categorieën afval. Daar vallen takken, struiken, bladeren, plantenresten en gras onder. Àndere categorieën zijn bijvoorbeeld bouw- en sloopafval, grof vuil en houtafval. Op deze manier kan elke soort heel specifiek worden ingezameld en verwerkt. Een deel van het afval kan worden gerecycled. Hoe schoner het afval wordt ingezameld hoe lager de kosten kunnen blijven.

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen