Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Hoe maak je een modern interieur?

Landelijk, simplistisch, modern, design; breek ons de bek niet open over de hoeveelheid stijlen die er binnen de interieurwereld zijn. Er is simpelweg té veel om te overwegen met de aantallen stijlen waar je uit kunt kiezen. De een is meer fan van het ene, de ander is meer fan van het andere. Je kunt alles kiezen wat je wil, maar een populaire keuze is een modern interieur. Dit is veel terug te vinden is interieurbladen, maar ook gewoon in de huizen van veel Nederlandse huizen. Dat is niet gek. Een modern interieur boost de productiviteit, zorgt voor rust, kan tegelijkertijd heel knus worden ingericht en het is ook nog eens super mooi. Althans, dat vinden wij dan. Om je te overtuigen, maar vooral om je te helpen, gaan we je in deze blog wat hulp aanbieden. We gaan je namelijk precies vertellen hoe je nou daadwerkelijk een modern interieur realiseert. Lees vooral verder als we je interesse hebben verdiend!

Gordijnen

De allereerste stap richting een mooi en modern interieur is toch wel echt het regelen van gordijnen. Gordijnen zijn een essentieel element van het interieur. Ze brengen een beetje warmte, ze sluiten aan op de rest van de elementen en ze zijn ook een mooie manier om een beetje contrast te creëren. Deze manier om contrast in je interieur te realiseren komt vooral naar voren in het feit dat je hiermee  een andere kleur subtiel in je interieur kunt verwerken, misschien een beetje warmte kunt creëren of een ander patroontje. Kies lekker makkelijke gordijnen, zoals bijvoorbeeld een roljaloezie. Deze gordijnen zijn er in allerlei soorten maten, kleuren en vormen. Roljaloezien zijn daarnaast ook nog eens zeer gemakkelijk te gebruiken; ideale optie voor in een modern interieur kun je dus wel zeggen! 

Aantal meubilair

Daarnaast zul je goed moeten kijken naar de hoeveelheid meubilair in je interieur. Een modern interieur en minimalisme zullen door veel mensen in één adem worden genoemd en dat is niet gek. Je zult het simpel, clean of hoe je het ook wil noemen moeten houden. Dit doe je gemakkelijk door gewoon niet je hele huis vol te proppen. Alles wat geen duidelijke functie heeft moet weg en hier zul je kritisch op moeten zijn. 

Kleur

De kleuren zijn ook belangrijk voor je interieur. Stel simpelweg een kleurenplan voor jezelf op en houd je hier strikt aan. Geen eentonigheid, maar wat variatie en tegelijkertijd een simplistische sfeer. 

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen