Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Je kan niet vroeg genoeg beginnen….

De zomer is bijna voorbij en je weet wat dat betekent: de pepernoten liggen in de winkel en dat betekent weer dat kerst niet ver weg is. Sommige mensen draaien nu met hun ogen en denken er liever nog lang niet aan maar voor anderen kan je er, zoals de titel van deze blog zegt, niet vroeg genoeg mee beginnen. In deze blog vertel ik je de voordelen van het vroeg plannen van dit feest. Lees je mee?

Eindelijk weer samen

Na lang gescheiden geweest te zijn van elkaar mogen we eindelijk weer een beetje samen komen. We hebben veel moeten missen het afgelopen jaar en dus is het aankomende feestdagen seizoen de uitgelezen kans om wat van die kostbare tijd in te halen. Met wie wil jij dit extra speciale feest gaan vieren?

Verdeel het werk

Door vroeg te beginnen kan je het werk een beetje verdelen over de tijd. Op die manier blijft het organiseren van een extra speciale kerst een beetje behapbaar. We willen dit jaar natuurlijk helemaal uitpakken met het eten, de versiering en alles wat de tijd samen nog specialer en leuker maakt. Vraag ook de familie en eventuele vrienden voor suggesties. Zo blijft het ieder jaar weer leuk en nieuw voor iedereen.

De praktische keuzes

Dat betekent dat je een paar praktische keuzes moet maken. Zoals bijvoorbeeld wat voor kerstboom je wit. Je wilt immers wel een mooi exemplaar in huis en dan moet je niet tot het laatste moment wachten. Je kan een kunstkerstboom kopen. Mits van goede kwaliteit kan je deze alle komende jaren nog gebruiken. Heel handig en makkelijk. Maar wellicht wil je liever een kerstboom met kluit kopen. Een ‘echte’ kerstboom doet toch iets anders voor het gevoel.

Geniet van de aanloop

Het regelen van het kerstfeest van de familie, mits goed gepland en uitgesmeerd over veel tijd, is een heerlijk ontspannende bezigheid. Je komt al snel in die sferen terecht van vriendelijkheid en gezelligheid. 

Houd je aan de maatregelen 

Het is nog even weg maar het kan zomaar zo zijn dat we in december deze crisis nog niet uit zijn. Houd je in dat geval ook aan de geldende maatregelen. De laatste loodjes zijn het zwaarst maar we zijn ook goed geworden in het aanpassen van onze plannen voor de feestdagen. Het zal dit jaar, hoe het ook loopt, weer een magische tijd worden. 

Wij hebben er al zin in. Jij ook?

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen