Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Leuke dingen om samen te doen in quarantaine

Activiteiten in quarantaine tijd om mee te nemen op reis

Deze quarantaine tijd kan aanvoelen als een enorme hobbel in de reiservaring. Maar, met een beetje creativiteit en enthousiasme kan het ook een leuke ervaring worden! We hebben een lijst samengesteld met leuke activiteiten die je met minimaal 2 en maximaal 4 personen kunt doen om je quarantaine-avontuur wat gezelliger te maken.

1. Koken: Als je in quarantaine bent, wat is er dan leuker dan samen koken? Kies een gerecht dat je allemaal lekker vindt en ga samen aan de slag in de keuken. Omdat je meerdere handen hebt, zal het sneller gaan en kun je genieten van nog meer smakelijke hapjes.

2. Bordspellen: Je kunt niet op reis gaan, maar je kunt wel thuis blijven en spelletjes spelen! Neem een bordspel mee of ga online spelletjes zoeken die je met groepen kunt spelen. Deze activiteit zorgt ervoor dat je gezellig met elkaar kunt lachen en bovendien houd je je brein actief.

3. Buitenspelletjes: Als het buiten mooi weer is, dan is er niets beters dan buitenspelletjes spelen om de tijd door te brengen. Denk bijvoorbeeld aan frisbeeën, badmintonnen of zelfs voetballen. Zorg ervoor dat iedereen veilig blijft terwijl ze plezier hebben met elkaar.

4. Kijk eens een film: Eerder schreven we al over online filmfestivals waar je naar toe kunt surfen om samen met anderen leuke films te bekijken. Of zoek naar streamingdiensten waar jullie samen naar een film kunnen kijken. Er is voor ieder wat wils!

Hoe hebben jullie met succes de coronamaatregelen volgehouden tijdens de quarantaine?

Hoe hebben we met succes de coronamaatregelen volgehouden tijdens de quarantaine?

Ten eerste hebben we ons gehouden aan social distancing maatregelen. We zijn niet samen naar drukke plaatsen gegaan en hebben bijvoorbeeld altijd een gepaste afstand bewaard tijdens het buitenspelen. Ook hebben we regelmatig onze handen gewassen en desinfecterende middelen gebruikt om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden.

Ten tweede hebben we contact gehouden met lokale autoriteiten om op de hoogte te blijven van de veranderingen in de regels en wetten. We hebben onszelf ook bewust gemaakt van alle informatie die verspreid wordt over de coronapandemie, zodat we beter voorbereid zijn wanneer we weer op reis gaan.

Ten derde hebben we ervoor gezorgd dat we altijd thuisblijven als we vermoeden dat we ziek zijn. We hebben ook regelmatig onze temperaturen gecheckt en andere symptomen in de gaten gehouden om te voorkomen dat we anderen besmetten.

Tot slot hebben we dagelijks gezonde voeding gegeten, voldoende geslapen en ons uiterste best gedaan om fit en gezond te blijven. We hebben ook regelmatig gesport en activiteiten ondernomen die ons helpt om onze mentale gezondheid op peil te houden.

Wat waren jullie favoriete activiteiten om samen te doen tijdens de quarantaine?

Een van onze favoriete activiteiten om samen te doen tijdens de quarantaine was wandelen. Door regelmatig te wandelen in het park of in de natuur, konden we ontsnappen aan de drukte van de stad en genieten van de rust en vrede die het ons bood. Het was een kans om samen te praten, nadenken en onze geest te verjongen.

We hebben ook veel tijd besteed aan het leren van nieuwe dingen, zoals een taal, muziekinstrument of een nieuwe kooktechniek. Dit hielp ons om creatief bezig te zijn en ook om meer te weten te komen over andere culturen. We waren ook in staat om deze vaardigheden na de quarantaine verder te verfijnen.

Tot slot hebben we tijd besteed aan het plannen van toekomstige reizen. We hebben gespeculeerd over waar we naartoe zouden gaan en wat we zouden zien, terwijl we foto’s bekeken en naar verhalen luisterden van mensen die al op reis waren geweest. Dit hielp ons om onszelf af te leiden van de dagelijkse drukte en onszelf opnieuw te verbinden met waarom we graag reizen.

Wat zijn leuke activiteiten om samen in quarantaine te doen?

Een van de leukste activiteiten om samen in quarantaine te doen voor reizigers, is online reizen. Met de juiste hulpmiddelen kan men virtueel reizen naar verschillende bestemmingen. Men kan virtueel door musea lopen, op zoek gaan naar bijzondere bezienswaardigheden en lokale cultuur ervaren. Een andere leuke activiteit is het spelen van wereldwijde spellen. Reizigers kunnen kiezen uit een verscheidenheid aan spellen, waarbij ze de wereld kunnen verkennen en nieuwe culturen leren kennen.

Een andere leuke activiteit voor reizigers die in quarantaine zitten, is het experimenteren met lokale gerechten uit verschillende landen. Door recepten te zoeken op internet, kunnen ze hun culinaire vaardigheden verbeteren en nieuwe gerechten uitproberen. Ook filmavondjes zijn een leuke manier om de wereld te verkennen. Reizigers kunnen films uitzoeken over verschillende landen en culturen om hun horizon te verbreden en meer te weten te komen over andere bestemmingen.

Tot slot is het organiseren van virtuele get-togethers met mensen uit andere landen een geweldige manier om verbinding te maken met mensen overal ter wereld en meer te weten te komen over hun ervaring met reizen. Zo kunnen reizigers nieuwe ideeën opdoen voor toekomstige bestemming, activiteiten en avonturen.

Werkt u thuis of neemt u speciale vakantiedagen om samen thuis door te brengen?

Voor veel reizigers is het werken van thuis de beste optie om samen te zijn zonder de quarantaine te verlaten. Veel bedrijven hebben hun medewerkers toegestaan om van thuis uit te werken, waardoor reizigers de kans krijgen om samen tijd door te brengen terwijl ze toch hun werk kunnen blijven doen. Er is ook de optie om speciale vakantiedagen te nemen, waarbij reizigers een week of twee in quarantaine doorbrengen. Dit is ideaal voor reizigers die hun carrière willen combineren met het genieten van tijd samen. Het biedt hen de mogelijkheid om hun carrière in balans te houden met het beleven van tijd met elkaar.

Reizigers kunnen ook speciale vakantiedagen nemen om bijzondere activiteiten samen te doen in quarantaine. Ze kunnen digitale spellen spelen, lokale gerechten uitproberen, films kijken en virtuele get-togethers organiseren met mensen uit andere landen. Ze kunnen ook nieuwe hobby’s ontdekken zoals bakken, schilderen of knutselen en meer leren over andere culturen. Met de juiste planning en creativiteit kan elke vakantie thuis een unieke en onvergetelijke ervaring worden.

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen