Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Leer je lijf beter kennen

Onze wereld lijkt zich steeds meer af te spelen in ons hoofd. De hoeveelheid aan schermen kan ons het gevoel geven dat we ons lichaam ergens anders hebben achtergelaten. Beweging is voor de een vanzelfsprekend maar de ander heeft er juist heel veel moeite mee om de dagelijkse portie aan beweging te voldoen. Natuurlijk kan een wandeling per dag al wonderen verrichten, maar soms is er iets meer nodig om wat dichter bij je lichaam komen. Dit geeft op lange termijn minder stress en een stuk meer rust. Soms zit het ‘m in kleine veranderingen en soms is het nodig om een aantal gewoontes goed te dwarsbomen: maar uiteindelijk is je lichaam alles waard.

Yoga

Niet voor niets lijken steeds meer mensen geïnteresseerd te zijn in yoga. De snelle wereld in het hoofd wordt bij yoga eigenlijk tot stilstand gebracht. Je hoeft hier niet heel sterk voor te zijn, je hoeft ook niet enorm veel moeite te doen, het gaat erom dat je je lichaam geconcentreerd beweegt en daardoor dichterbij je lijf komt. Zeker in een groep heeft dit heel veel nut. Je wordt als het ware gedwongen om alles los te laten en aandachtig met je lichaam bezig te zijn.

Chiropractie

Wat ook kan voorkomen is dat het meer bewegen van je lichaam nodig is om soepeler te worden. Hardlopen lijkt misschien te helpen, maar op lange termijn is het dan vooral goed om bijvoorbeeld de hulp van chiropractie hilversum of fysiotherapie hilversum in te schakelen. Soms is het fijn als je met een professioneel iemand gaat kijken naar je houding, naar de manier waarop je beweegt. Als rugpijn eigenlijk dagelijkse last is maar je hebt het eigenlijk al niet meer door dat je daar last van hebt, dat is wanneer dit de beste optie voor je is. Daarna kun je uitgebreider gaan sporten. Het kan een drempel zijn om hiermee bezig te zijn, maar als je er eenmaal bent is het een enorme verlichting.

Actie

Zit je lang achter een bureau op een dag? Heb je lange vergaderingen en behoefte aan beweging? Dan zijn actiesporten misschien een goede uitlaatklep. Fietsen is ontzettend gezond en ook nog eens heel erg leuk om te doen. Je ziet veel onderweg en door de snelheid krijg je een adrenaline kick die je even helemaal uit je gedachtes haalt. Een mountainbike kan ook nog! Dan kun je de bossen in om daar lekker te verdwalen en de chaos achter je te laten.

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen