Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Met je rugzak op reis

Voor veel mensen is reizen iets wat ze graag doen of willen doen. Heb jij een avontuurlijk hart en wil je meer van de wereld zien? Dan kan je dat doen met een backpack reis. Je sleept dan geen koffer mee en je reist van hot naar her gedurende je ‘vakantie’. Heerlijk vrij! In deze blog vertel ik je er meer over. Lees je mee?

Begin bij het begin

Wanneer je overweegt om met alleen een rugzak op reis te gaan, kan dit best intimiderend lijken. Je neemt immers weinig mee en je zal veel van plek naar plek reizen. En alles is nieuw. Toch is die spanning alleen maar leuk. Want met een juiste rugzak en een gevoel voor avontuur heb je ook niet meer dan dat nodig tijdens je reis!

Je hoeft niet alles te plannen voor een reis als deze maar het is wel handig om een beetje te weten hoe en wat. Zo kun je rekening houden met een eventuele cultuurshock in het land van bestemming.

Daar gaan we

Eén van de leukste dingen aan backpacken is het ontmoeten van nieuwe mensen. Zeker wanneer je alleen reist, is het waarschijnlijker dat je contact maakt met de mensen om je heen. Doe ook onderzoek naar ervaringen die uniek zijn voor jouw bestemmingen zodat je bijzondere dingen kan meemaken tijdens je reis, buiten je al bijzondere backpack reis. Neem ook de tijd om te rusten. Reizen vergt veel energie en alle nieuwe indrukken kunnen je makkelijk uitputten. Een dagje relaxen aan het zwembad is zeker geen overbodige luxe tijdens een backpack reis en kan er voor zorgen dat je de reis langer volhoudt en er veel meer van geniet.

Bereid je goed voor

Het kan ook nuttig zijn om enkele basisvaardigheden te leren, zoals het opzetten van een tent en het bereiden van eenvoudige maaltijden. Dit kan je helpen om zelfvoorzienend te zijn en je reiskosten laag te houden. Maar ook geeft het je een beetje extra vertrouwen in jezelf. Daarnaast heb je, zelfs als je nog niet helemaal weet waar je tijdens je reis naartoe gaat, wel een idee van het deel van de wereld. Het is dan ook belangrijk om de juiste reisvaccinaties te halen voor vertrek. Zo heb je bijvoorbeeld vaccinaties Costa Rica nodig.

Backpacken kan een onvergetelijke ervaring zijn die je voor altijd zal koesteren.

Dus waar wacht je nog op? Pak je rugzak en ga op avontuur!

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen