Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Je woning beveiligen tijdens je vakantie, 3 tips

Het is fijn om op vakantie te zijn, maar hiermee loop je wel een risico. Dat komt doordat inbrekers vaak hun best doen om toe te slaan wanneer mensen niet thuis zijn. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je woning goed beveiligd is op het moment dat jij op vakantie gaat. Het beveiligen van een woning kan best lastig zijn. Je moet er immers voor zorgen dat de beveiliging zo waterdicht is dat inbrekers er niet in slagen om binnen te komen. Deze tekst kan je hierbij helpen. Hier vind je namelijk drie tips die je kunnen helpen bij het beveiligen van je woning tijdens je vakantie. 

 

Installeer beveiligingscamera’s

Als je bang bent dat er zal worden ingebroken tijdens je vakantie, is het misschien een goed idee om beveiligingscamera’s te installeren in en om je woning. Hoeveel camera’s je ophangt, is volledig aan jou. Logischerwijs is het verstandig om in ieder geval camera’s op te hangen bij de plekken waar een inbreker toegang kan krijgen tot je woning. Zorg er bijvoorbeeld voor dat alle deuren en ramen zo goed mogelijk in beeld zijn op de camera’s. Dit vergroot de kans dat jij een eventuele inbreker op camera betrapt. Er zijn veel verschillende camerasystemen die geschikt zijn voor woningen. Je kunt bijvoorbeeld voor een wifi camera buiten kiezen. Echter, als je je volledige woning wilt beveiligen, kun je beter kiezen voor een Hikvision camera set. Je krijgt dan namelijk meerdere camera’s, waardoor je meerdere delen van het huis in de gaten kunt houden. 

 

Installeer een beveiligingssysteem

Naast camerabewaking kan het ook slim zijn om een beveiligingssysteem te installeren. Dit systeem zal er melding van maken wanneer er een verdachte beweging is in de woning. Wanneer een inbreker bijvoorbeeld een raam inslaat, zal het beveiligingssysteem aanslaan en geluid beginnen te maken. Daarnaast zijn veel van deze systemen zo ingesteld dat de politie automatisch wordt gewaarschuwd wanneer het alarm afgaat. 

 

Zorg voor goede sloten

Inbrekers kiezen vaak voor woningen die niet goed beveiligd zijn. Hierbij moet je niet alleen denken aan de vorige tips, maar ook aan hoe makkelijk zij toegang kunnen krijgen tot je woning. Het kan bijvoorbeeld een goede zet zijn om je sloten te vervangen. Je moet er dan wel voor zorgen dat je sloten aanschaft die zo moeilijk mogelijk te kraken zijn voor inbrekers. Dit schrikt inbrekers in veel gevallen af. Daarom is het verstandig om kort voordat je op vakantie gaat voor nieuwe sloten in je woning te zorgen.

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen