Leuke blogs uit Mokum en omstreken

De voor- en nadelen van het digitale tijdperk

Tegenwoordig zijn we allemaal online, op onze smartphone, laptop, tablad, smartwatch etc. Allemaal middelen om in contact te zijn met anderen. Het is een nieuw onderdeel van onze samenleving geworden dat veel voordelen maar ook nadelen met zich meebrengt. In deze blog geven we een aantal van die voordelen en nadelen. Het is namelijk belangrijk om te kijken hoe we deze mooie technieken op de juiste manier kunnen inzetten. Zoals bij veel ontwikkeling zitten er altijd twee kanten aan het verhaal, ook daar ontkomen we in dit geval niet aan. Benieuwd naar onze kijk op digitalisering? Lees dan zeker verder! ‘

Social media als nieuw social contact

Social media is in de afgelopen jaren enorm hard gegroeid. Enorm veel mensen hebben zich aangemeld op verschillende platformen zoals Facebook, Instagram, LinkedIn, Snapchat, Youtube en Whatsapp. Allemaal platformen waar je in contact kan komen met verschillende mensen. Het voordeel hiervan is, is dat je niet meer je huis uit hoeft, dat je altijd in contact kan blijven, waar je ook bent. Je kan altijd even wat overleggen en altijd even vragen aan mensen hoe het gaat. Daar zit natuurlijk ook een nadeel aan. Je kan soms verslaafd raken aan het constant scrollen door foto’s en video’s die gedeeld worden door anderen. Heb jij een social media verslaving? Zoek dan naar online verslavingshulp om direct actie te kunnen ondernemen.

Nieuwe contacten over de hele wereld

Een ander mooi voordeel, waar deels ook een andere kant aan zit, is dat je tegenwoordig gemakkelijk contact kan leggen met mensen over de hele wereld. Dit betekent dat je niet meer op een specifieke locatie hoeft te zien, torenhoge rekeningen krijg van belkosten maar dat je gewoon onbeperkt contact kan hebben met mensen aan de andere kant van de wereld. Iets wat voor veel mensen voorheen ondenkbaar was. Dit zorgt ervoor dat iedereen contact met elkaar kan hebben. Dit levert mooie kansen op voor mensen die bijvoorbeeld willen gaan reizen. Je ontmoet mensen en kan ze blijven spreken en volgen via bijvoorbeeld social media. Hierdoor kan je soms vrienden voor het leven maken en onderhouden.

Ieder zijn eigen wereld

Social media werkt met algoritmes. Je krijg te zien wat bij jou past en wat jij leuk vindt. Dit zorgt ervoor dat je weinig van andere content te zien krijgt. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je in een bubbel terecht kan komen waarin het lijkt dat alleen datgene bestaat wat jij ziet.

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen