Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Met performance management kun je jouw bedrijf verbeteren 

Als ondernemer wil je ervoor zorgen dat alles binnen het bedrijf zo goed mogelijk verloopt. Hier komt echter veel bij kijken, zoals het bieden van de juiste begeleiding, goede prestaties van werknemers en het verkrijgen van informatie over de prestaties van het bedrijf zelf. Hiervoor kun je verschillende middelen inzetten. Eén van die middelen is performance management. Hiermee zorg je ervoor dat jouw medewerkers altijd optimaal presteren en jij precies weet waar de pijnpunten liggen op de werkvloer. Door hier een opleiding of cursus voor te volgen, weet je precies waar je binnen jouw bedrijf aan kunt denken en kun je een bedrijf als dialog.nl inschakelen voor de implementatie.

Een goede implementatie van performance management 

Bij de opleiding performance management leer je hoe je dit op een goede manier kunt implementeren op de werkvloer. Zo leer je bijvoorbeeld meer over de functioneringsgesprekken die je met werknemers voert. Deze functioneringsgesprekken moeten niet als insteek hebben om kritiek te leveren, maar juist om te bekijken welke veranderingen mogelijk zijn zodat iemand echt op zijn plek zit. De kwaliteiten kunnen bijvoorbeeld op een andere taak beter tot hun recht komen. Met performance management zorg je er dus voor dat werknemers ook weer meer plezier in hun werk krijgen, wat je automatisch terugziet in de prestaties van het bedrijf in het algemeen.

Met vlootschouw talenten blootleggen 

Een andere manier om meer uit werknemers te halen is door middel van vlootschouw. Een opleiding tot interne adviseur kan ervoor zorgen dat jij in kaart kunt brengen of jouw medewerkers op de juiste plek zitten en hoe zij bijdragen aan het succes van het bedrijf. Je kunt hier meerdere dimensies voor gebruiken, waaronder potentieel, prestatie en inzetbaarheid. Zo heb je dankzij vlootschouw meer inzicht in de prestaties en kun je de talenten van iedere werknemer inzetten bij volgende projecten. Door daarbij ook de voortgang van ieder individu te bespreken is er voldoende transparantie op de werkvloer.

Verschillende doelen binnen het bedrijf 

Er zijn echter nog meer doelen om vlootschouw in te zetten. Niet alleen kun je de prestaties verbeteren door iemand op de juiste plek te zetten, maar je kunt ook kijken of iemand in aanmerking komt voor een promotie. De kwaliteiten kunnen hierdoor nog beter tot uiting komen en het kan een leidraad zijn voor een eventuele salariscorrectie en de bijbehorende promotie. Iedereen heeft een eigen specialisatie en jij kunt als leidinggevende zorgen dat deze specialisaties jouw bedrijf laten groeien. Voordat je het weet zet jouw bedrijf een stap in de goede richting voor meer toekomstbestendigheid.

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen