Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Help jezelf om beter te sporten

Voor lang niet iedereen is sporten even makkelijk. Je ziet mensen die zonder problemen een paar dagen in de week de sportschool bezoeken, maar ook zijn er de mensen die het toch heel lastig vinden om een ritme te vinden en gewend te raken aan de sportschool. Fitness is iets waar je het beste heel langzaam aan gewend kan raken, net zoals dat je gewend kan raken aan het gaan naar een nieuwe supermarkt.  Gelukkig zijn een paar manieren om het sporten wat makkelijker te maken, en vooral ook om wat sneller resultaat te zien.

Hulpmiddelen

Het is algemeen bekend dat het onwijs van belang is om vooral na het sporten veel te eten. Dit heeft alles te maken met de verbranding van je spieren. Door te eten geef je je lichaam de energie voor verbranding, en dat is waar de meeste mensen toch naar opzoek gaan als ze besluiten om te gaan sporten. Eten klinkt simpel, maar het past niet in iedere agenda en daarom kun je ook whey protein kopen om wel de goede stoffen binnen te krijgen maar geen enorme maaltijden te hoeven eten. In dit geval neem je wat voor het sporten, zodat je meer verbrand. Aminozuren kopen is ook een goed alternatief. Uiteindelijk helpt dit vooral bij het herstel en het opbouw van je spieren, en dit heb je nodig om resultaat te zien.

Voedzamer eten

Voedzaam betekent vrijwel altijd gezond. Gezond kan sommigen heel naar in de oren klinken maar toch: als je eenmaal de stap maakt zul je erachter komen dat echt gezond eten alles behalve smaakloos is. Het is heel makkelijk om hele gezonde en voedzame maaltijden te bereiden zonder het gevoel te hebben dat je ook naar de hoeken van de keukenkastjes wilt grijpen om ook de reep chocola nog op te eten. De behoefte hebben naar iets zoets kan natuurlijk altijd, maar zelfs dat valt op te lossen op een gezonde manier. Zo kun je bijvoorbeeld appel warm maken met kaneel, waardoor het net lijkt alsof je de binnenkant van een appeltaart eet.

Langzaam beginnen

De kunst van beginnen met sporten is het langzaam beginnen. Men heeft de neiging te hard van stapel te lopen en daardoor ook sneller op te geven. Terwijl het veel duurzamer is om langzaam op te bouwen zodat je jezelf ook de kans geeft om te wennen aan een nieuwe routine. Voor je het weet sta je een paar dagen in de week in de sportschool zonder daar moeite voor te hoeven doen.

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen