Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Ga je een hond aanschaffen? Dit moet je in huis hebben

Als je binnenkort een hond gaat aanschaffen, dan is dat natuurlijk zeer spannend. Het word misschien wel de eerste keer dat jij een hond mag opvoeden en dan vraag jij je natuurlijk af wat je allemaal in huis moet hebben voordat de hond thuis komt. Dit is een logische vraag als je dit nog nooit eerder hebt gedaan. Gelukkig kan je hier meer informatie vinden over welke spullen je in huis moet hebben als je een hond gaat aanschaffen.

 

Hondenmand 

Het is erg belangrijk dat een hond direct getraind wordt als de hond bij jou thuis komt wonen. Daarom is het handig om een hondenmand aan te schaffen waar de hond op kan slapen en ook op kan uitrusten. Als je geen hondenmand aanschaft dan is de kans erg groot dat de hond op de bank of in je bed gaat slapen. Door je hond vroeg te trainen laat je de hond direct kennis maken met een hondenmand. Ook weet de hond daardoor dat de hondenmand de plek van de hond is en kan de hond zich daar terugtrekken indien de hond iets strafbaars heeft gedaan.

 

Ontwormingsmiddelen 

 Als je een puppy hebt aangeschaft en deze mag ophalen, is het erg belangrijk dat de puppy volledig ontwormt word. Elke puppy heeft wel last van wormen omdat de puppy melk van de moeder heeft gedronken. Dit is zeer belangrijk want wormen kunnen op langer termijn het lichaam van de hond aantasten. Ook eten wormen alle belangrijke voedingsstoffen op die een hond juist nodig heeft om goed te kunnen groeien. Ontwormingsmiddelen kan je het beste aanschaffen bij een dierenarts omdat je dan verzekerd bent van de juiste kwaliteit.

 

Hondenspeeltjes 

Als de hond overdag als enige in huis is dan is het erg belangrijk dat de hond zich niet verveeld. Het is zeer pijnlijk voor een hond als de hond de hele dag geen aandacht krijgt. Daarom kan je het beste ervoor zorgen dat er voldoende hondenspeeltjes zijn waar de hond de hele dag mee kan spelen. Als jij binnenkort een hond wilt kopen, maar te druk bent met je eigen leven en eigenlijk de hele dag van huis bent, dan is het niet verstandig om een hond aan te schaffen. Honden hebben enkele uren aandacht per dag nodig en moeten ook meerdere keren uitgelaten worden. Je kan dan het beste een hond aanschaffen wanneer je er tijd en ruimte voor hebt. 

 

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen