Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Overweeg je te investeren in Polygon (MATIC)? Dit moet je weten over Polygon!

Polygon (MATIC) verovert de harten van steeds meer investeerders op de cryptomarkt. Overweeg jij ook te gaan investeren in Polygon (MATIC), of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat het nu eigenlijk is? In dit blog lees je alles wat je moet weten over Polygon (MATIC), welke problemen het oplost, de doelen van Polygon (MATIC), de verwachtingen voor de toekomst en meer. Je zult ook ontdekken waar je Polygon (MATIC) kunt traden én je ontdekt waar je het kunt staken en tegen welke tarieven. 

Wat is Polygon en welke problemen lost Polygon (MATIC) op?

Polygon (MATIC) biedt een oplossing voor diverse actuele uitdagingen die spelen op het netwerk van Ethereum. Doordat Ethereum werkt met een consensus mechanisme, is de schaalbaarheid van het netwerk niet geoptimaliseerd. Hierdoor worden de kosten voor eindgebruikers hoger en kunnen zij te maken krijgen met vertragingen wanneer zij transacties uitvoeren. Matic biedt een extra laag aan waar developers zich op kunnen aansluiten. Hiermee biedt Polygon in haar vernieuwde vorm een multi-chain infrastructuur aan, wat een netwerk van vele blockchains kan ondersteunen. Zo kunnen de ontwikkelaars DApps bouwen die direct grootschalig gebruikt kunnen worden. Polygon kan blockchains dus aansluiten op het Ethereum netwerk en samenbrengen tot een sterk multi-chain systeem. Hiermee streeft Polygon (MATIC) er naar om een aantal verbeteringen aan te kunnen bieden:

  1. Schaalbaarheid door het mogelijk maken van veilige en snelle transacties met zeer lage kosten per transactie

  2. Het verhogen van de doorvoer; de Polygon (MATIC) sidechain kan zo’n 10.000 transacties per seconde doorvoeren.

  3. Veiligheid: Door staking aan te beiden zullen de MATIC stakers het netwerk helpen valideren en helpen beveiligen

  4. Samenwerkingen gemakkelijker maken tussen verschillende blockchains.

Hoe doet Polygon (MATIC) het op de cryptomarkt? 

De prijs van de Polygon (MATIC) coin steeg in mei 2021 erg hard. De coin werd toen een kleine $3,5 USD waard. Daarna daalde de Polygon matic koers weer, samen met de koersen van de meeste andere cryptomunten in deze periode. Mocht je overwegen om Polygon (MATIC) te gaan aanschaffen, houdt dan het dagelijkse handelsvolume in de gaten. Dit geeft je een goede indicatie van wat je kunt verwachten van de prijs van Polygon (MATIC) op de korte termijn. 

Waar kun je Polygon traden?

Je kunt Polygon (MATIC) traden op diverse bekende exchanges en brokers. Zo wordt Polygon (MATIC) aangeboden op Binance, Litebit, Coinbase, Bitcoinmeester, Kucoin, Crypto.com en Uniswap. Ook kun je de MATIC coin gaan staken en zo profiteren van een vergoeding in de vorm van een percentage rente. Dit kun je momenteel nog niet doen bij alle exchanges, maar de populaire exchange Binance biedt dit wel al aan. 

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen