Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Schuur bouwen? Zo doe je dat!

Ben je van plan een eigen schuurtje te gaan bouwen of in elkaar te zetten? Dan is het belangrijk dat je een aantal voorbereidingen treft. Hierbij komen verschillende dingen kijken. In dit artikel geven we een aantal handige tips en tricks die je kunnen helpen bij het bouwen van een schuurtje. Het is in eerste instantie slim om te bepalen waar je het schuurtje wilt, wat je budget is en of je de juiste vergunningen in orde hebt. 

Wat is je budget

Begin met te kijken hoeveel budget je hebt om deze schuur te bouwen. Afhankelijk van je budget kies je natuurlijk je bouwmaterialen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een stevig dak met dakpannen, maar mooie golfplaten kunnen ook prima als dak gebruikt worden en vragen ook minder budget. Probeer uw budget breder in te schatten, zodat u altijd kleine aanpassingen kunt maken, maar zorg ervoor dat u niet in financiële problemen komt. Wees realistisch!

Vergunningen

Als je eenmaal een budget hebt bepaald, heb je waarschijnlijk een idee van de grootte en hoogte van je schuur. Controleer nu of u een licentie nodig heeft om deze structuur te plaatsen, en zo ja, welke licenties dit zijn. Er zijn veel regels over het bouwen van projecten zoals schuren, en alles hangt af van de situatie (bouw je bijvoorbeeld aan de weg of in je achtertuin?).

Materialen

Wanneer je begint met het bouwen van een schuurtje ga je gebruik maken van verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan hout voor de fundering maar ook EPDM voor het dak. EPDM kopen doe je gemakkelijk online. EPDM contactlijm is handig om te gebruiken tijdens het leggen van het dak. Daarnaast is het belangrijk dat je de juiste schroeven, moeren en bouten bij de hand hebt. 

Gereedschap

Heb je al het nodige gereedschap al in huis? Het is slim om je hierop voor te bereiden, zeker als je niet in de buurt van een bouwbedrijf woont. Er is niets vervelender dan tijdens het bouwen erachter komen dat je niet het juiste gereedschap bij de hand hebt. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om speciaal gereedschap te huren in plaats van te kopen. Dit is slim om te doen wanneer je weet dat je het gereedschap maar een enkele keer gaat gebruiken. 

Onderhoud

Nadat je het schuurtje gebouwd hebt is het belangrijk om het schuurtje goed te onderhouden zodat je er langere tijd, zonder grote kosten plezier van kan beleven. Dit doe je door het schuurtje regelmatig te onderhouden. Zorg dat je altijd een check doet m.b.t. rot hout maar zorg ook dat je altijd goed kijkt naar de lak en het daarbij het dak.

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen