Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Waarom letselschade verhalen op de tegenpartij?

Wanneer je slachtoffer bent geworden van een ongeluk, is het altijd belangrijk om alles goed te bewaren. Je hebt waarschijnlijk letsel en je moet hier volledig van kunnen herstellen. Dit kan in sommige gevallen veel geld kosten en deze kosten kun je verhalen op de tegenpartij. Echter, kan dit alleen verhaald worden op de aansprakelijke partij en dit moet natuurlijk bewezen worden. Het bewijzen van de aansprakelijkheid kan soms heel erg moeilijk zijn en zorgen voor veel verwarring. Toch wil je de schadevergoeding krijgen en kan het misschien handig zijn om de hulp in te schakelen van een letselschade advocaat. Een advocaat kan je hiermee goed helpen en ervoor zorgen dat je sneller de schadevergoeding krijgt. Wil je weten wat een letselschade advocaat voor je kan betekenen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wat doet de letselschade advocaat

Een letselschade advocaat is niet zomaar een advocaat, maar juist een advocaat gespecialiseerd in letselschade. Zo heeft deze advocaat waarschijnlijk al honderden mensen geholpen met het krijgen van een schadevergoeding. De advocaat is dus heel ervaren en kan je goed helpen met het krijgen van een schadevergoeding. Dit doet de advocaat door de tegenpartij officieel aansprakelijk te stellen voor de schade. Het is natuurlijk een lang proces, maar de advocaat neemt al je zorgen uit handen. Een geweldig groot voordeel en dit betekent ook dat je sneller je schadevergoeding in ontvangst kunt nemen. Soms regelt de advocaat ook een voorschot en kan dit handig zijn als je bepaalde kosten moet betalen. Eigenlijk is er geen reden om niet een advocaat in te schakelen en zelfs niet om de kosten. Een letselschade advocaat is namelijk vaak volledig gratis en dat komt doordat deze kosten ook betaald kunnen worden door de andere partij.

Smartengeld

Letselschade is natuurlijk erg vervelend, maar emotionele schade is vaak nog veel vervelender. Je kunt namelijk veel pijn hebben door de letsel, maar ook emotioneel niet lekker in je vel zitten. Zo is het mogelijk dat je depressief raakt door het ongeluk en kan dit ook gezien worden als een schadepost. Deze schade kun je ook claimen bij de tegenpartij en dit noemen ze smartengeld. Het smartengeld kan ook behoorlijk hoog zijn en is afhankelijk van verschillende factoren. De vergoeding voor het letselschade en de vergoeding van de emotionele waarde kun je altijd op hetzelfde moment claimen.

 

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen