Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Wat is Magento en waarom zou je ervoor kiezen?

 

Tegenwoordig kopen we steeds meer producten via het internet. Dat is ook te begrijpen, want het bestellen van producten via het internet is makkelijk en soms goedkoper dan bij een fysieke winkel. Er zijn dus ook steeds meer ondernemers die graag een webwinkel willen starten, maar geen idee hebben waar ze moeten beginnen. Ze moeten namelijk een van de vele e-commerce systemen kiezen, maar welk is het best? Juist, Magento 2. Mocht je meer willen weten over Magento 2, dan ben je hier op het juiste adres!

 

Magento 2 is een opensource oplossing

Een van de belangrijkste reden waarom je ook zou moeten kiezen voor Magento 2 voor een B2B webshop, is dat Magento 2 volledig open source is. Dit houd in dat iedereen de broncode van dit systeem kan bekijken. Het gevolg hiervan is dat veiligheidsproblemen erg snel opgespoord en opgelost kunnen worden, maar ook dat de ontwikkeling voortgezet kan worden door de Magento 2 community. Ondanks dat Magento 2 gratis te gebruiken is, is het runnen van een Magento webwinkel niet bepaald goedkoop. De kosten van een Magento 2 webwinkel kunnen soms wel in de honderden tot duizenden euro’s per maand lopen. 

 

Zelf een Magento 2 webwinkel maken

Er zijn veel ondernemers die het laten bouwen van een Magento webwinkel te duur vinden en het zelf gaan proberen. Wanneer je geen verstand hebt van het bouwen van een Magento webwinkel of het aanleggen van de nodige infrastructuur, dan is het belangrijk om dit ook niet te doen. Het bouwen van een Magento 2 webwinkel vereist veel kennis. Zo moet je kunnen programmeren en ook is het belangrijk dat je weet hoe je een Linux server moet onderhouden en installeren. Hier blijft het dan ook niet bij, want er zijn talloze andere zaken waar je verstand van moet hebben. Het is daarom ook altijd verstandiger om gewoon een bedrijf in te schakelen die dit voor je doet. 

 

Wat is PWA?

Wanneer je een Magento 2 webwinkel wilt gaan laten bouwen, dan is het verstandig om te kiezen voor een PWA. PWA staat voor progressive web application. Een Magento 2 PWA webwinkel maakt de gebruikservaring altijd beter voor de klanten en dat is natuurlijk erg belangrijk. De gebruikservaring heeft namelijk veel invloed op de conversie. Als je meer wilt weten over Magento 2 PWA, dan is het aan te raden om eens contact op te nemen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in het bouwen van Magento 2 PWA webwinkels.

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen