Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Wat je kunt doen met lasersnijden

Heb je wel eens gedacht: ik wil iets speciaals maken, maar ik weet niet zo goed hoe? Dan is lasersnijden daar een antwoord op. Technologie maakt een hoop mogelijk, en lasersnijden is niet alleen innovatief, het is ook heel tof en je kan er alles mee maken wat je wilt. Als je er gebruik van wilt maken kan dat op een paar manieren. Dat wil zeggen dat het op meerdere manieren kan toepassen. Het graven en lasersnijden doet een expert aan de hand van een ontwerp wat je zelf aanlevert met een idee die je zelf bedenkt. Je kan het zo gek nog niet bedenken, zoveel is er mogelijk. Je kunt accessoires maken en het zien als een persoonlijk cadeau aan iemand, maar je kan er visitekaartjes mee maken. Het gaat er met name om dat het lasersnijden een hele eigen manier is van ontwerpen, en het straalt iets excentrieks uit op een hele elegante manier. Het eindresultaat kan heel verrassend zijn door de precisie waarmee het is uitgevoerd. Bij het aanleveren van ontwerpen bij het lasersnijden zijn er een paar dingen waar je op moet letten.

Materiaal

Het toffe van lasersnijden is dat je kan kiezen tussen heel veel soorten materialen, ook hout. Hout voor lasersnijden gebruiken geeft een hele zakelijke, maar ook warme sfeer aan het object dat er gemaakt wordt. En het voordeel is natuurlijk dat er veel soorten hout zijn die je kunt gebruiken waarvan je de eigenschappen kan aanpassen aan het beeld dat je hebt van het eindresultaat. Per product verschilt het wat het voor hout nodig heeft, het ene object heeft heel dun en flexibel hout nodig, bij de ander moet het juist heel hard en stevig zijn. Voor het lasersnijden zelf maakt dat niet heel veel uit, maar dus wel voor wat je wilt dat het wordt.

Ontwerp

Bij het ontwerp is het vooral van belang dat het eindresultaat net zo mooi wordt als op de tekentafel en dit is niet altijd even makkelijk. Wat er wordt weggesneden heeft namelijk ook veel invloed op het uiterlijk van het object. Maar bij het bedrijf waar je het wilt doen, kun je dat plan ook samen maken met degene die het uiteindelijk maken, om te overleggen wat er wel of niet mogelijk is. Als je een heel klein object wilt, moet je voor hout gaan dat wat lichter is in gewicht. Anders komt het er minder mooi uit omdat een klein stuk maar zwaar hout wat minder goed bewerkbaar is.

 

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen