Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Wat te doen bij het bezoeken van Amsterdam? Wij zetten de leukste activiteiten op een rij!

Het Anne Frank huis, shoppen in het pittoresk winkelgebied De 9 Straatjes, the red light district, het Rijksmuseum en rondvaren in de fenomenale grachtengordel. Het zijn welbekende plekken in het levende Amsterdam. Nu we er steeds meer op uit gaan in eigen land is het belangrijk om te weten welke leuke activiteiten er zijn in Amsterdam. De grote stad heeft veel te bieden. We geven je met deze blog dan ook een betere inkijk in de activiteiten die mogelijk zijn in Amsterdam. We hebben de leukste activiteiten voor je op een rijtje gezet!

  1. Bezoek het Anne Frank huis
  2. Bekijk de nachtwacht in het Rijksmuseum
  3. De Wallen van Amsterdam
  4. Shoppen in de 9 Straatjes
  5. Vaar door de grachtengondel

Bezoek het Anne Frank huis

De familie Frank vluchtte voor de Tweede Wereldoorlog naar Nederland om de Joodse vervolging in Duitsland te ontlopen. In Nederland zat de Familie Frank ondergedoken in het achterhuis op de Westermarkt. De familie werd uiteindelijk verraden. Later werd het dagboek gevonden en het achterhuis omgebouwd tot een museum. Het Anne Frank Huis is een van de bekendste en meest bezochte plekken van Nederland. Het museum kent een belangrijke geschiedenis. Als bezoeker beleef je het verhaal van de familie Frank aan de hand van originele voorwerpen, foto’s, filmpjes en citaten.

Bekijk de Nachtwacht in het Rijksmuseum

Als je opzoek bent naar de meest uitgebreide collectie van kunst in Nederland, ben je in het Rijksmuseum op het juiste adres. Het Rijksmuseum kent een brede collectie aan prachtige kunst van kunstenaars als Rembrandt van Rijn en Johannes Vermeer. Het Rijksmuseum beschikt over de meest exclusieve openbare kunst wat Nederland heeft te bieden. Niet te vergeten hangt het bekendste werk hier ook, de Nachtwacht.

De Wallen van Amsterdam

Amsterdam staat tevens bekend om de ‘red light district’ op de Oudezijds voorburgwal. Het red light district, oftewel de Wallen heeft de naam te danken aan de rode neon lichten van de ramen die ‘s avonds schijnen. Voor bezoekers is dit zeker een aanrader om te passeren. Waan een weg door de vele neon straatjes die de Wallen te bieden heeft. 

Shoppen in de 9 Straatjes

Als je dan opzoek bent naar een combinatie van hippe mode en rust, bezoek dan de winkels in de 9 straatjes. Het winkelgebied zit volop met start-up en bekende kledingmerken. Het grote verschil is dat het hier vele male rustiger is om te shoppen dan in de winkelstraten als de Kalverstraat, Leidsestraat of P.C. Hooftstraat. Zo kun je bij een dagje shoppen even lekker uitrusten op de talloze bankjes langs de grachten.

Vaar door de grachtengordel

Tot slot beleef je Amsterdam op z’n best door een rondvaart door de grachten te nemen. Het leukst is dit te doen door een eigen bootje te huren en zelf de grachtengordels te ontdekken. Wij kunnen jou dan ook aan raden te kiezen voor een bootverhuur bedrijf wat voldoet aan jou verwachtingen. Bootverhuur Amsterdam van Boaty.nl biedt de ideale mogelijkheid te kiezen voor een eigen vaarroute in Amsterdam. Ze bieden een map aan met alle vaarroutes binnen de Amsterdamse grachten. Zo heb je een ruim overzicht aan routes die je kan afleggen.

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen