Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Elektrisch rijden voor ondernemers

Het is geen verrassing dat steeds meer ondernemer ervoor kiezen om elektrisch een bedrijfswagen te leasen. Tegenwoordig kan dit ook voor mensen zonder een eigen bedrijf of kvk nummer. Een nieuwe optie shortlease prive geeft de mogelijkheid aan iedereen om een elektrische wagen rond te rijden. Ook is het aanbod enorm gestegen in elektrische auto’s. Dat houd in een goede actieradius, top laadvermogen en meer dan zat ruimte.

 

Redenen om te gaan voor een elektrische auto

Misschien vind je elektrische auto’s er stoer uitzien met een mooi design en is dat de reden dat je er een wilt aanschaffen. Daar is natuurlijk niks mis mee en zeker te begrijpen. Toch zijn er nog een paar goede redenen die het leasen of shortlease een extra goede keuze maken. Zo heeft een elektrische wagen de nieuwste technologische snufjes, technieken en zoals eerder genoemd design. Ook is het ontwerp zo milieuvriendelijk mogelijk ontworpen, de CO2-uitstoot en je ecologische voetprint worden een heel stuk verlaagd. Tegenwoordig weet je ook zeker dat je milieuzones in mag rijden. Als laatste zijn er natuurlijk fiscale voordelen voor je onderneming. 

 

Voordelen van het leasen van een elektrische bedrijfswagen

Het misschien wel grootste voordeel van het rijden van een elektrische auto is dat je geen brandstof hoeft te betalen. In zekere zin betaal je natuurlijk voor de stroom die een elektrische wagen verbruikt als zijn brandstof. Toch bespaart dit aardig wat benzinekosten, al helemaal nu er tegenwoordig schrikbarend hoge brandstofprijzen zijn die steeds meer lijken te rijzen. 

 

De lage onderhoudskosten zijn ook een goede pre. Bij een elektrische bedrijfsauto zien we dat de onderhoudskosten een aardig stuk lager liggen doordat de elektromotor weinig tot bijna geen onderhoud nodig heeft. Zo hoef je een stuk minder vaak naar de garage en hoef je minder rekening te houden met een niet beschikbare auto.

 

Iets wat een steeds grotere rol gaat spelen in het verkeer en steden zijn de milieuzones. Gelukkig is dat geen enkel probleem voor een elektrische wagen. Naar verwachting zullen de regels rond 2025 nog een stuk strenger worden waardoor het aanschaffen van een diesel compleet van de tafel valt. Gemeenten kunnen ook overgaan op nul emissiezones. Dit zal betekenen dat alleen elektrische bedrijfsauto’s deze zones mogen betreden en dus rond mogen rijden in de binnenstad. 

 

Het grootste voordeel van het rijden van en elektrische auto is natuurlijk de duurzaamheid. De duurzaamheid van een elektrische auto is er natuurlijk niet alleen om zelf je steentje bij te dragen en je beter te laten voelen. Het is ook een manier om te laten zien hoe duurzaam je onderneming is en hoe goed deze op weg is naar een groenere toekomst. 

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen