Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Welke soorten motorverzekeringen zijn er? 

Volgens de wet is een wa verzekering motor verplicht in Nederland. Daarnaast heb je nog verschillende andere motorverzekeringen waarvoor je kunt kiezen. Die verzekeringen zijn niet verplicht, maar in sommigen gevallen wel fijn om te hebben als motorrijder. In dit artikel leggen we uit welke type motorverzekeringen er allemaal zijn.

WA

De Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de kosten van de schade die je aanricht bij een ander. Als jij een aanrijding veroorzaakt en je hebt geen WA verzekering, kan je flink in de problemen komen. Je krijgt ten eerste een flinke boete, maar moet ook alle schade die is ontstaan betalen. 

WA+ (beperkte casco) 

Bij deze verzekering heb je bovenop de normale WA verzekering nog extra voordelen. Hierbij wordt de schade gedekt aan het eigen voertuig en de schade die je veroorzaakt bij een ander. Daarnaast ben je bij een WA+ verzekering ook verzekerd tegen brandschade of schade door vandalisme.

WA+ (Volledige casco) 

Dit is de meest volledige dekking en wordt ook wel omschreven als een All Risk verzekering. Bij deze verzekering wordt er veel soorten schade gedekt. Een WA+ volledig casco is een verzekering die sterk aan te raden is wanneer je een nieuwe motor koopt. Je bent er dan zeker van dat je de komende tijd plezier hebt van je motor. 

Wat dekt de verzekeringen bijna nooit?

Ondanks dat je een een all-risk verzekering hebt, zijn er een paar dingen wat een verzekering niet dekt. Dit is als je schade hebt gereden door het gebruikt van alcohol, medicijnen of drugs. Ook als je schade hebt gereden omdat jij aan het racen op de weg was, wordt de schade niet vergoed. Een situatie waarin de schade ook niet wordt vergoed, is als je rijdt zonder rijbewijs.  

 

Waar moet je nog meer rekening mee houden bij het afsluiten van een motorverzekering?

Bij een motorverzekering afsluiten, is het slim om hier voldoende tijd voor vrij te houden. Geef jezelf de mogelijkheid om verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken en daar geld mee te besparen. Daarnaast is het ook handig om te kijken naar wat anderen van een verzekeraar vinden. Wellicht zijn anderen totaal niet tevreden over hoe het bedrijf te werk gaat en loop jij onnodig risico. Aan de andere kant is het prettig om te zien dat anderen zeer tevreden zijn over het bedrijf. Dat geef je een stuk prettiger gevoel wanneer je op de motor rijdt. Mocht er een ongeluk gebeuren, dan hoef je je geen zorgen te maken om de schade aan je motor.

 

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen