Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Dit zijn de beste tips voor een citytrip Dublin

De Ierse hoofdstad Dublin is een stad met veel bijzondere bezienswaardigheden, een gemoedelijke sfeer, heerlijk bier en eten van kwaliteit. Dublin is een ideale stad voor een citytrip, omdat de stad relatief compact is en je de Ierse hoofdstad dus goed in een paar dagen kunt leren kennen. Ben je benieuwd welke bezienswaardigheden en activiteiten een absolute must zijn voor jouw bezoek aan deze mooie stad? Lees dan snel verder voor de beste Dublin tips!

 

Bezoek het Guinness Storehouse 

Een stedentrip Dublin is natuurlijk niet compleet zonder Guinness. Dit kun je natuurlijk doen in een lokale pub, maar nog leuker is het om dit te doen in de brouwerij van Guinness in de stad. Je vindt de Guinness Storehouse in de St. James Gate Brewery. Hier wordt al sinds het jaar 1759 het bruine bier gebrouwen. Je krijgt bij een bezoek aan de brouwerij eerst de mogelijkheid om het brouwproces te bekijken, een gratis drankje te nuttigen en allerlei verschillende soorten bier te proeven. Ook kun je er leren hoe je een perfect biertje tapt. 

Bezoek traditionele Ierse pubs

Breng een bezoek aan South William Street en loop één van de gezellige traditionele pubs in. Bestel een pint en dompel je om in het gezellige, lokale pub leven. Breng ook zeker een bezoek aan de pub The Long Hall. Liever een trendy bar of café bezoeken? Ook die zijn er in overvloed te vinden in deze gezellige straat. 

 

De bibliotheek van Trinity College

In het hart van de stad vind je de Trinity College campus. Trinity College is de oudste universiteit van het land die beschikt over een prachtige bibliotheek met meer dan 200.000 boeken. Breng ook zeker een bezoek aan de exhibitie van de middeleeuwse manuscripten op de campus. Even ontspannen een drankje nuttigen? Breng dan een bezoek aan de Pavilion Bar, een geliefde kroeg onder de lokale studenten. 

Kilmainham Gaol 

De Kilmainham Goal is een voormalige gevangenis en is zelfs de grootste voormalige gevangenis van het Europese continent. Als je meer wil leren over de Ierse geschiedenis en hoe het proces rondom de onafhankelijkheid van Ierland is verlopen, is de Kilmainham Gaol een absolute must op je to do lijstje tijdens je verblijf in Dublin. 

National Museum Dublin 

Het National Museum Dublin is gratis te bezoeken en een goede locatie om meer te leren over de geschiedenis van Dublin en Ierland. Ook andere musea, zoals de Hugh Lane Gallery en de National Gallery of Ireland kun je gratis bezoeken.

 

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen