Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Tips voor het schoonmaken van een toilet

Een toilet is vaak een van de meest vieze plekken in je huis. Je komt hier om je behoefte te doen en zeker als meerdere mensen gebruik maken van het toilet kan deze erg snel vies worden. Het is dan ook erg belangrijk om je toilet goed schoon te maken. Hoe vaak je dit moet doen, is afhankelijk van hoe vaak deze wordt gebruikt. Hier zijn een aantal tips om je toilet zo hygiënisch mogelijk te houden. 

Het opruimen van de toiletruimte 

Als je je toilet gaat opruimen, is het handig om te beginnen met het opruimen van de ruimte rondom je toilet. Je kunt lege toiletrollen weggooien en eventueel oude tijdschriften vervangen. Ook kun je de wasbak die hier staat van tijd tot tijd eens schoonmaken en de zeep aanvullen. Als er een prullenbak in je toilet staat kun je er een nieuwe afvalzak in doen. Door alle overbodige spullen uit de toiletruimte te halen bij het schoonmaken kun je meer ruimte creëren om later overal makkelijk bij te kunnen. 

Het schoonmaken van de wc-pot

Om ervoor te zorgen dat je toilet weer kalkvrij en schoon wordt moeten er een aantal dingen gebeuren. Je kunt om te beginnen het best je huishoudhandschoenen aan doen. Vervolgens kun je met een toiletreiniger of schoonmaakazijn de wc-pot schoonmaken. Maak ook de buitenkant van de wc-pot schoon als je toch bezig bent. Als er iets naast gaat zal het vaak via de rand langs de buitenkant naar beneden lopen. Je kunt ook met de wc-borstel de binnenkant van het toilet goed schoon maken. Laat vervolgens de borstel 10 minuten in de pot staan om het reinigingsmiddel te laten inwerken en de borstel zelf ook meteen schoon te laten worden.

Hygiëne in je toilet

Door gebruik te maken van een aantal schoonmaakmiddelen kun je ervoor zorgen dat je wc langer schoon blijft. Je kunt bijvoorbeeld door extra poetspapier in je toilet te plaatsen mensen de gelegenheid geven om de viezigheid die ze hebben gemaakt ook weer op te ruimen. Als mensen een beetje knoeien of dingen nat maken, kan het vaak snel en eenvoudig worden opgeruimd. Bovendien is het opruimen van je eigen viezigheid een stuk minder onhygiënisch dan het opruimen van andere mensen hun rommel. Zeker als het een toilet is voor privégebruik waarbij mensen een groter belang hebben bij het schoonhouden van de wc zal dit helpen. Als je een toilet in een restaurant hebt is het verstandig om te zorgen voor een zeepdispenser bij de wasbak. In een normaal toilet zal een zeepflesje vaak wel genoeg zijn. 

 

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen