Leuke blogs uit Mokum en omstreken

De juiste kraan kopen

Een kraan kopen is eenvoudig als je weet wat je zoekt en wat je prioriteiten zijn. Als je een keukenvernieuwing overweegt, wil je de juiste kraan kiezen. Er zijn zoveel verschillende soorten kranen beschikbaar in de huidige markt, dat het overweldigend kan zijn om te proberen er een uit te kiezen. Zodra je echter je keuze hebt verkleind tot twee of drie kranen, kan je beginnen met het beslissen welke stijl en welk type kraan het beste werkt in je nieuwe keuken. Vooral wanneer je zelf je keuken of badkamer gaat verbouwen wil je zeker weten dat je de juiste kraan koopt. Je wilt immers extra blij zijn met het eindresultaat omdat je er zelf aan hebt geklust. Voor in de keuken is het heel handig een keukenmengkraan te kopen. Dit zijn kranen waar je zelf heel gemakkelijk en handmatig de temperatuur kan regelen. Je mengt namelijk het koude en hete leidingwater waardoor je verschillende temperaturen water uit de kraan kan laten komen. Wanneer je een keukenmengkraan kopen wilt is het handig om te kijken naar je wasbak. 

Passen bij de gootsteen

Je wil natuurlijk wel dat de kraan goed staat bij de gootsteen. Wanneer je een ondiepe gootsteen hebt is het handig om een hoge keukenmengkraan te kopen, zodat er genoeg ruimte is om bijvoorbeeld een diepe pan te vullen met warm water als je pasta wilt koken. Aan de andere kant als je een diepe gootsteen in je keuken gaat maken kan je ook een wat lagere mengkraan in je keuken bouwen. Dat is het voordeel als je zelf gaat klussen, dat je zelf alle keuzes kan maken. Vervolgens is het ook belangrijk dat je de juiste kleur kiest. Veel mengkranen komen voor in de kleuren chroom en zwart. 

Douchemengkraan installeren

Als je zelf toch bezig bent met het klussen of verbouwen in je eigen huis, kan je ook de badkamer van een nieuwe kraan voorzien. Ook voor badkamers is er een groot aanbod van mengkranen. Voordat je begint met klussen is het handig om een goede kraan uit te kiezen. Bijvoorbeeld een douchemengkraan van Bouwmaat, zij hebben een groot aanbod. Voor iedere klusjesman wel de juiste kraan. Bij de badkamer is het handig om tijdens het klussen goed te letten op de installatie van de kraan. Je wilt namelijk voorkomen dat je straks lekkage krijgt. Het is dus ook belangrijk dat de bevestigingsgaten van de kraan goed op de muur aansluiten. Dit zijn allemaal handigheidjes die je tijdens het klussen goed kan gebruiken, om uiteindelijk veel plezier van de nieuwe kranen te hebben. 

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen