Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Is leasen voordeliger dan een auto kopen?

Het is de afgelopen jaren steeds gebruikelijker geworden om spullen te kopen of te gebruiken zonder dat je hier het geld voor hebt. Dat komt doordat er steeds meer mogelijkheden zijn voor mensen die iets willen kopen, maar hier niet genoeg geld voor hebben. Auto’s zijn hier een goed voorbeeld van. Er zijn steeds meer mensen die in een dure auto rijden terwijl zij deze helemaal niet in één keer kunnen kopen. 

Een auto kopen zonder deze af te rekenen

Tegenwoordig is het op verschillende manieren mogelijk om een auto te gebruiken terwijl je deze niet hebt kunnen kopen. Je kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om een lening af te sluiten zodat je het geld wel in één keer bij elkaar hebt. Als je dit doet, moet je over de gehele looptijd van de lening maandelijks een bepaald bedrag overmaken. Op die manier betaal je de auto waar je in rijdt langzaam terug. Het is wel van belang om er rekening mee te houden dat je rente betaalt over deze lening. Daarom is het een stuk voordeliger om een auto zelf te kopen dan om een lening af te sluiten om een auto te kunnen bekostigen. Naast het in één keer kopen van een auto en het lenen van geld om deze te kopen, is er nog één mogelijkheid. Je kunt namelijk ook een auto leasen.

Een auto leasen

Mensen die in een dure auto willen rijden, maar hier niet genoeg geld voor hebben kunnen een auto leasen. Hierbij is de auto niet officieel van jou, maar mag je er in rijden zolang als het leasecontract loopt. Je betaalt dan maandelijks een bepaald bedrag aan de leasemaatschappij en in ruil daarvoor mag jij de auto gebruiken. Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat je een bepaald aantal kilometers krijgt wat je jaarlijks mag rijden. Er zijn verschillende soorten leasecontracten. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die een auto leasen via het bedrijf waarvoor zij werken, maar er zijn ook mensen die voor financial lease kiezen. Je kunt onderzoek doen naar de mogelijkheden die je hebt zodat je zelf kunt beslissen wat voor leasecontract het best bij je past. 

Een auto kopen

Als je genoeg geld hebt om een auto in één keer af te betalen, is het slim om de auto op deze manier te kopen. Je kunt er hierdoor voor zorgen dat je vaste lasten niet veel stijgen zoals dat wel gebeurt bij het afsluiten van een lening of leasecontract. Daarnaast kun je de auto altijd nog verkopen wanneer je er klaar mee bent terwijl dit bij een leaseauto niet mogelijk is. Deze auto is immers nooit jouw eigendom geweest.

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen