Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Waarom is het handig om een brommer te hebben?

Er zijn veel vervoersmiddelen die in Nederland gebruikt worden. Natuurlijk staat ons land bekend om het grote aantal fietsen, maar er zijn meer vervoersmiddelen die erg handig zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld ook veel mensen die een auto hebben. Dit is het meest handige vervoersmiddel voor mensen die lange afstanden moeten overbruggen. Daarnaast zijn er ook mensen die een brommer hebben. Wat zijn hier eigenlijk de voordelen van?

 

Een eigen brommer 

Het is voor veel mensen in Nederland fijn om een eigen brommer te hebben. Dat kan verschillende redenen hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die een brommer puur voor het gemak kopen. Als je bijvoorbeeld in de stad woont, kun je een auto vaak niet gebruiken voor korte afstanden. Je kunt er dan voor kiezen om op de fiets te gaan, maar er zijn veel mensen die liever op de brommer gaan. Dat kost je een stuk minder moeite en bovendien ben je ook nog eens sneller op je bestemming dan wanneer je op de fiets gaat. Voor veel mensen die een brommer hebben, is dit de reden geweest om er een te kopen. Naast het feit dat het in de stad handig is om een eigen brommer te hebben, zijn er nog een aantal andere redenen dat het ontzettend fijn is om over je eigen brommer te beschikken. 

 

De kosten

Als je een eigen brommer hebt, zul je merken dat dit veel minder duur is dan het hebben van een eigen auto. Het is namelijk zo dat je als eigenaar van een auto wegenbelasting en verzekering moet betalen. Je moet een brommer ook verzekeren, maar dit kost veel minder geld. Daarnaast betaal je geen wegenbelasting en ook verbruikt een brommer minder brandstof dan een auto. Daarom zijn er ook mensen die er simpelweg voor kiezen om een brommer te kopen zodat zij geld besparen. Dit is alleen aan te raden als je relatief dicht bij je werk woont. Mensen die op 100 kilometer afstand van hun werk wonen kunnen er beter voor kiezen om gewoon met de auto te gaan. 

 

Soorten brommers

Het is dus in veel situaties fijn om een eigen brommer te hebben. Als je op zoek bent naar een brommer, maar niet zo goed weet welke je moet kopen, kun je eens kijken naar een btc riva brommer. Echter, dit is niet de meest geschikte keuze voor iedereen. Er zijn bijvoorbeeld ook mensen die het vervelend vinden dat je op een brommer nog steeds nat wordt wanneer het regent. Voor deze mensen is het aan te raden om een 45km auto aan te schaffen. Dit is een soort klein autootje wat op papier als brommer wordt gezien. Je hebt dus eigenlijk een soort overdekte brommer met weinig kosten.

 

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen