Leuke blogs uit Mokum en omstreken

De toerist uithangen in eigen land doe je zo!

Een vakantie in eigen land wordt eigenlijk heel erg overschat. Het is best logisch dat het gros van de mensen er echt uit wilt, de grens overgaat en lekker in de zon aan het strand wilt liggen bakken. Het horen van een andere taal om je heen geeft je ook echt het gevoel dat je niet thuis bent, wat heel fijn is als je echt even van de  sleur wilt ontsnappen. Maar dat betekent niet dat dat in eigen land niet kan. Natuurlijk hoor je je eigen taal, maar je kunt op veel plekken echt nog steeds cultuur snuiven, zelfs kan je lekker bakken als je dat zou willen!

Dorpentocht

Eens wat anders, de kleinste dorpjes van Nederland bezoeken! Er is een hoop te vinden op het internet, maar veel kleine dorpjes zijn in Nederland ontzettend mooi en vrijwel onbezocht door mensen van buitenaf. Het kleinste dorpje heeft eigenlijk maar één straat, waar je natuurlijk niet uitgebreid kan borrelen op een terras maar het is wel echt tof om het een keer gezien te hebben. En je kan het natuurlijk afsluiten met een restaurant in de buurt!

Bootje huren Amsterdam

Een bezoek aan Amsterdam is voor sommige mensen geen speciaal avontuur meer, maar alsnog kun je een dagje Amsterdam extra speciaal maken wanneer je daar iets gaat doen wat je nog nooit hebt gedaan. Zoals een bootje huren om daarmee door de grachten te varen en de stad eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Als je met een groep vrienden of familie bent kun je ook een salonboot huren Amsterdam, luxe, charmant en de perfecte plek om lekker wat te drinken en te eten. Er is veel plek op de boot namelijk, dus je kunt lang vertoeven in de stad waarvan je dacht dat je hem zo goed kende, maar dan al helemaal!

Een nieuw stuk strand of natuur

Vaak heb je in de buurt al de natuurgebieden waar je wel eens op de wandel gaat, maar het is nog leuker om een stuk te ontdekken waar je nog niet bent geweest. Als je daar een dagje uit van maakt kan je echt de toerist uithangen. Dus in plaats van naar Zandvoort ga je naar het strand in Zeeland, waar de sfeer heel anders is. Juist dat nieuwe kan echt zorgen voor een vakantiegevoel, het zal je verbazen hoe verdwaald je kan raken in je eigen land, op een goede manier, alsof het smalle straatjes in Barcelona zijn!

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen