Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Hoe kom je, in deze tijd, aan een koopwoning in Amsterdam?

Wil je een woning kopen in Amsterdam? Dan kun je er maar beter even goed voor gaan zitten. Niet alleen omdat het zoeken je veel tijd kan kosten, maar ook vanwege de vraagprijzen van de woningen in Amsterdam. Het is een enorme uitdaging om nu, nu de woningmarkt zo oververhit is, een goede, ruime woning te vinden voor een betaalbare prijs. Je kunt dus wel wat hulp gebruiken bij het zoeken naar een koopwoning in Amsterdam. Maar waar begin je?

Neem een goede makelaar in de arm

Veel mensen denken flink te kunnen besparen op de aanschaf van een koopwoning door geen makelaar in te schakelen. Maar een makelaar is er niet voor niets. Heeren Makelaars, bijvoorbeeld, is al jaren actief in Amsterdam en weet dus van de hoed en de rand. Zij kunnen je adviseren en weten vaak woningen voor je te vinden die nog niet online, via een landelijke huizensite, te koop staan. Een goede makelaar zoals Heeren Makelaars zal niet alleen veel informatie hebben over de woning zelf, maar ook over de omgeving. Denk dan aan parkeren, winkelen, scholen, etc.

Moet het perse een koopwoning in Amsterdam zijn?

Of mag jouw nieuwe stulpje ook best in Amstelveen of Muiden gesitueerd zijn? Dat kan al een groot verschil maken in het zoeken naar een nieuwe woonruimte. Breng de makelaar van Heeren Makelaars op de hoogte van jouw wensen, eisen en budget en je zult zien dat er meer mogelijk is dan dat je van te voren had verwacht.

Hou ook rekening met servicekosten en de VvE

Een appartement kopen in Amsterdam is natuurlijk een geweldig plan. Maar let wel op: het stopt niet bij de vraagprijs. Vraag altijd, voor je een bod gaat uitbrengen, naar de servicekosten. Deze kosten zijn maandelijkse terugkerende kosten en kunnen nogal in de papieren lopen. De servicekosten worden gebruikt voor het onderhoud van het pand waarin jouw appartement is gevestigd. Ook de parkeerplaatsen en een eventuele (binnen) tuin worden van deze kosten onderhouden.

Veel appartementencomplexen in Amsterdam, maar ook daarbuiten, hebben een Vereniging van Eigenaren (VvE). Dit houdt ook in dat je niet zomaar wijzigingen mag aanbrengen aan de buitenkant van je appartement. Je moet toestemming hebben om, bijvoorbeeld, een zonnescherm te plaatsen.

Toch is een koopwoning in Amsterdam voor veel mensen een droom. Door het in de arm nemen van een goede, betrouwbare makelaar kun je deze droom werkelijkheid laten worden.

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen