Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Epoxy plamuur en epoxy vloercoating, voor een mooi resultaat

Steeds vaker wordt epoxy plamuur en epoxy vloercoating gebruikt, en dat is ook niet zo gek. Dit zorgt namelijk voor een mooi resultaat. Maar wat is epoxy plamuur precies? Epoxy plamuur is een 2 componenten plamuur, en het is eigenlijk een schuurbare waterdichte plamuursoort die je kunt gebruiken voor verschillende reparaties. Zo hecht epoxy plamuur aan bijna elke ondergrond, met uitzondering van polyethyleen. Als je epoxy plamuur wil aanschaffen omdat je dit wil gebruiken voor een bepaalde reparatie, dan is het mogelijk om kant en klare epoxy plamuur online te bestellen. Je kunt dit dan gebruiken voor reparaties aan aluminium, hout, polyester, epoxy en staal. Het is ook mogelijk om zelf epoxy plamuur te maken. Hoe doe je dit?

Epoxy plamuur zelf maken

Het is ook mogelijk om zelf epoxy plamuur te maken, als je dit niet kant en klaar wil aanschaffen. Vaak staat er een duidelijke video vermeld op webshops waar je epoxy plamuur kan kopen, hoe je dit zelf moet maken. Dit kan wel even duren en je moet alle stappen goed volgen, maar het is zeker mogelijk. Je hebt dan microballoons nodig die je toevoegt aan epoxyhars. Je kunt dan ook gemakkelijk zelf de dikte bepalen van de plamuur en daarom kiezen mensen er soms voor om dit zelf te maken. Epoxy plamuur of giethars kopen doe je niet zomaar, ontdek eerst hoe je hiermee te werk dient te gaan! 

Epoxy vloercoating zelf aanbrengen

Epoxy vloercoating zul je veel tegenkomen in showrooms, garages, fabriekshallen, bijkeukens en winkelvloeren. Echter kun je dit ook gebruiken voor de woonkamer, het ligt er maar net aan wat je mooi vindt. Als je epoxy vloercoating gebruikt, dan kun je dit gemakkelijk aanbrengen in twee lagen, met een verfroller. Vaak is epoxy vloercoating watergedragen en zijn er geen oplosmiddelen aan toegevoegd. Als je dit online besteld komt het vaak in twee componenten die je samen moet voegen. Vaak moet je dan rekening houden met een mengverhouding van 1:1. Dit is dan volledig waterdicht, schuurbaar na 24 uur en na 4 uur overschilderbaar. Wil je bijvoorbeeld je garage opknappen? Dan is het een goed idee om epoxy vloercoating te gebruiken. Je kunt dit ook gemakkelijk zelf doen en je zult zeker blij zijn met het resultaat. Wil je dit bestellen zodat je je garage op kan knappen? Bestel dit dan nu via een webshop. Hier vind je vaak ook een duidelijke video hoe je zelf epoxy vloercoating aanbrengt. Kijk hier dan ook zeker even naar, dan kan het bijna niet misgaan!

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen