Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Een gezond lichaam: dit zijn de beste hulpmiddelen

Een maatje

Laat iemand weten waar je mee bezig bent, hierdoor creëer je voor jezelf een manier om gemotiveerd te worden. Er is niets zo fijn als iemand die je van tijd tot tijd aanmoedigt om door te pakken.

Goed eten

Wanneer je een gezondere levensstijl wilt aannemen dan speelt eten daar een grote rol in. Een misopvatting is wel dat gezonder betekent dat je minder moet eten dan normaal maar niets is minder waar. In sommige gevallen betekent het zelfs dat je meer moet eten. Het is vooral de kunst om anders te eten, om te kijken naar een manier waarop je je de voedingsstoffen die je binnenkrijgt om te zetten naar betere. Anders eten kan een behoorlijk proces zijn, omdat je producten moet aanschaffen die je normaal niet in huis zou halen.

Een professionele weegschaal

Om goed te weten waar je bent in je proces is het heel fijn om ook een middel te hebben waarmee je dat goed kan bijhouden. Een weegschaal is de perfecte manier om meteen te zien waar je staat. Het is wel een aanrader om ook te investeren in een goede weegschaal, eentje die je hele accurate informatie kan geven, zoals een lichaamsanalyse weegschaal. Het geeft je de mogelijkheid om precies bij te houden hoe de veranderingen in je leven een invloed hebben op bijvoorbeeld je lichaamsgewicht. Als je aan het werk bent aan je dieet, kun je met een goede weegschaal zien of je lichaamsgewicht verliest bijvoorbeeld, en dit geeft dan meteen motivatie om voort te zetten wat je aan het doen bent.

Lange termijn doel

Gezond blijven kan voelen als een uitdaging als je het moeilijk vindt om veranderingen aan te brengen in je leven. Vooral wanneer je erg gesteld bent op je gewoontes dan kan het lastig zijn om echt wat te veranderen. Een doel kan je hierbij enorm helpen. De vraag is, hoe maak je een doel zonder te groot te denken en realistisch te blijven. Het mooie van een doel is dat het best mag voelen alsof het nu een beetje onhaalbaar is. Het effect hiervan is, is dat je harder wilt werken om dit doel te bereiken. Maar daar tegenover staat wel dat het mogelijk moet zijn binnen een bepaalde tijd of over het algemeen. Gezonder worden kan, maar een ander persoon worden niet. Mensen die gezonder willen leven hebben vaak een onrealistisch plaatje in hun hoofd, maar het is wel zo belangrijk dat zijzelf ook onderdeel uit kunnen maken van dit plaatje.

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen