Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Heb jij een BAV of een AVB verzekering afgesloten?

Een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die bedrijven beschermt tegen financiële schadeclaims als gevolg van onbedoelde of nalatige acties van hun bedrijf of medewerkers. Er zijn verschillende soorten zakelijke aansprakelijkheidsverzekeringen beschikbaar, waarvan de meest voorkomende de beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV verzekering) en de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB verzekering) zijn. Zonder deze verzekeringen kan het je gebeuren dat een klant je aansprakelijk stelt voor geleden schade. Dit kan je heel veel geld kosten en er zelfs voor zorgen dat je je bedrijf niet meer kunt voortzetten.

Wat is een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV verzekering)?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) is bedoeld om professionals te beschermen tegen schadeclaims die voortvloeien uit fouten, nalatigheid, verzuim of onjuiste adviezen die zij geven tijdens het uitoefenen van hun beroep. Deze verzekering is vooral relevant voor professionals die werken in een adviserende of dienstverlenende rol, zoals advocaten, accountants, consultants, architecten en medische professionals. Een BAV kan worden afgestemd op de specifieke risico's van een bepaalde beroepsgroep en de vereisten van de individuele professional. Zo kan een advocaat een specifieke BAV afsluiten die is afgestemd op de juridische risico's van zijn of haar praktijk, terwijl een architect een BAV kan afsluiten die is aangepast aan de bouwrisico's van zijn of haar werk. Een BAV dekt over het algemeen de kosten van schadeclaims en eventuele juridische kosten die voortvloeien uit een claim. Het kan ook de kosten dekken van het verdedigen tegen ongegronde claims, mits deze binnen de dekkingsvoorwaarden vallen.

Wat is een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB verzekering)?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB verzekering) biedt dekking voor schadeclaims die voortvloeien uit activiteiten die verband houden met het bedrijf. Dit omvat bijvoorbeeld claims van klanten die gewond raken op het bedrijfsterrein, of schadeclaims als gevolg van producten of diensten die het bedrijf levert. Een AVB verzekering is van toepassing op een breed scala aan bedrijven, ongeacht de grootte of sector waarin ze actief zijn. Het is vooral relevant voor bedrijven die te maken hebben met risicovolle activiteiten, zoals constructiebedrijven, producenten van gevaarlijke stoffen, enzovoort. Een AVB verzekering kan de kosten van schadeclaims en eventuele juridische kosten die voortvloeien uit een claim dekken. Het kan ook de kosten dekken van het verdedigen tegen ongegronde claims, mits deze binnen de dekkingsvoorwaarden vallen.

Wil je meer weten?

Dan is het een goed idee om eens te kijken op de website van KNAB of in de KNAB-app. Hier lees je alles over deze verzekeringen en nog veel meer. KNAB is er voor ondernemers en dan in het bijzonder voor ZZP'ers. Je vindt hier alle voordelen van bankieren en verzekeren op één plek.

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen