Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Kan je een zwembad verwarmen door hout te stoken?

Het warm stoken van een zwembad kost erg veel stroom. Het is begrijpelijk dat je dit liever beperkt en op zoek bent naar een alternatief. Een alternatief die is er, zo kun je een zwembad ook opwarmen door hout te stoken. 

 

Een houtgestookte zwembadverwarming

Als je een zwembad warm wilt stoken dan kun je dat op verschillende manieren doen. Het warm stoken met een houtgestookte zwembadverwarming is tegenwoordig weer erg populair. Dankzij een houtgestookte zwembadverwarming is het mogelijk om heel het jaar te genieten van een verwarmd bad. 

 

Wat zijn de voordelen van een houtgestookte zwembadverwarming?

Een houtgestookte zwembadverwarming brengt meerdere voordelen met zich mee. Zo is het allereerst goedkoper omdat je niet te maken krijgt met dure stroom- en/of gaskosten. Een andere voordeel is dat je het bij veel verschillende baden kunt gebruiken. Daarnaast kun je het water ook verwarmen tijdens het filteren. 

 

Hoe lang duurt het voordat het bad warm is?

Hoe lang het duurt voordat een bad warm gestookt wordt door een houtgestookte zwembadverwarming hangt van meerdere zaken af. Zo is onder andere de buitentemperatuur een belangrijke variabele. Daarnaast speelt ook de grootte van het bad een bepalende rol. Een groter bad duurt langer om op te warmen dan een hottub. 

 

Hoe zorg je voor goed hout?

Als je een houtgestookte zwembadverwarming wilt gebruiken dien je ook te beschikken over het juiste hout. Je kunt ervoor kiezen om een grote hoeveelheid hout in te kopen en dit gedurende de tijd op te branden. Om ervoor te zorgen dat de kachel goed aangaat, dien je ook aanmaakhout te hebben. Met een Kindling Cracker firewood splitter kun je zelf eenvoudig aanmaakhout maak. De Kindling Cracker firewood splitter is daarom een ideale aanvulling op de houtgestookte zwembadverwarming

 

Een Kindling Cracker + houtgestookte zwembadverwarming online bestellen

Als je gebruik wilt maken van een houtgestookte zwembadverwarming, dan kun je deze eenvoudig bestellen via het internet. Mocht een je zo’n zwembadverwarming willen gebruiken, dan is het sterk aan te raden om daar een Kindling Cracker bij aan te schaffen. Het scheelt je erg veel werk en ergernissen. Ga daarnaast ook op zoek naar een vaste leverancier voor hout. Koop eens per zoveel maanden een grote hoeveelheid hout en sla dit ergens in je tuin of schuur op. Zorg er wel voor dat het hout niet te vochtig wordt. Als hout vochtig wordt krijg je het namelijk bijna niet aan. Daarnaast kan het gaan rotten als het vaker nat wordt. 

 

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen