Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Indak-zonnepanelen

Indak-zonnepanelen, wellicht ken je dit nog niet. Eigenlijk zijn dit gewone zonnepanelen die verzonken in het dak worden geplaatst. Je ziet ze zichtbaar op je dak liggen, en heeft een andere vorm dan een normale dakpan. Als je een manier zoekt om zonne-energie op te wekken, maar je liever niet je hele dak vol wil leggen met grote zonnepanelen, dan zijn zonnedakpannen de oplossing. Zonnedakpannen zijn anders dan indak zonnepalen, het verschil zit hem niet helemaal in de buitenkant. Het verschil zie je in het plaatsen ervan, de zonnedakpannen worden namelijk minder zichtbaar geplaatst. Maar wat zijn nou precies de verschillen tussen indak-zonnepanelen en zonnedakpannen? Dat lees je hieronder!

Verschillen indak zonnepanelen en zonnedakpannen

Zonnepanelen dakpannen maken deel uit van het dak, en ook van de waterkering. Deze kun je eigenlijk als vervanging gebruiken van normale dakpannen. Daarbij zijn ze ook een stuk mooier dan indak zonnepanelen, omdat ze gewoonweg minder zichtbaar zijn. Je dak ligt dan niet helemaal vol met grote, lange platen, maar gewoon met dakpannen. De vorm van indak zonnepanelen is namelijk ook heel anders. Dit is echt een grote plaat die je ziet liggen op het dak, terwijl zonnepanelen dakpannen hetzelfde formaat hebben als andere dakpannen. Het ligt er dus maar net aan wat jij belangrijk vindt. Wellicht vind je indak zonnepanelen mooier dan zonnedakpannen, maar toch brengen zonnepanelen dakpannen ook een aantal voordelen met zich mee. Wat zijn deze voordelen dan precies?

Voordelen zonnedakpannen

Zonnedakpannen brengen een aantal voordelen met zich mee. Allereerst is het aanzicht dus een stuk mooier. Daarnaast zorgt het voor een betere ventilatie dan de indak-zonnepanelen. Zeker in de zomer is dit te merken, dit is ook beter voor je dak. Ook is er bij zonnedakpannen sprake van een hoger rendement. Eigenlijk genoeg voordelen dus om de zonnedakpannen te verkiezen boven de indak-zonnepanelen, maar dit blijft een persoonlijke keuze. En hoe zit het met de prijs, zit er een groot verschil tussen deze twee opties?

Prijsverschil zonnepanelen dakpannen en indak zonnepalen

De prijs kan erg verschillen, zo kunnen indak zonnepanelen een stuk goedkoper zijn dan zonnedakpannen, maar ze kunnen ook even duur zijn of zelfs duurder uitvallen. Dat ligt allemaal aan het merk, het materiaal en de kwaliteit. Wil je graag meer informatie over welke optie het beste is voor jouw dak? Vraag dan een offerte aan bij een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is en bekijk voor welke optie jij gaat, de indak zonnepanelen of de zonnepanelen dakpannen.

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen