Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Verhuistips: wat neem je sowieso mee naar je nieuwe plekje?

Een verhuizing kan heel wat stress opleveren, en dat is ook niet gek. Al je spullen moeten worden ingepakt en veilig naar je nieuwe huis worden gebracht. In de meeste gevallen schakel je daarvoor verhuizers in. Verhuisbedrijf amsterdam kan je helpen met het vervoeren van al je spullen, maar uiteindelijk zal jij moeten bepalen wat meegaat naar je nieuwe huis en wat niet. Deze keuze kan best lastig zijn. In een nieuw huis wil je vaak een frisse start maken. Een paar nieuwe meubels en een likje verf op de muur. Iedereen streeft naar de perfecte balans tussen oude en nieuwe meubels. In deze blog gaan we je proberen te helpen met deze moeilijke beslissingen.

Begin op tijd

De eerste tip die we jullie willen meegeven is dat je altijd op tijd moet beginnen met inpakken en uitzoeken. Vooral als je voor een langere tijd in een woning hebt gewoond liggen de berging en de zolder vaak vol met dozen en andere spullen die moeten worden uitgezocht. Een verhuizing is een nieuwe start en dus een mooie gelegenheid om alles weer even bij langs te gaan. Dit kan alleen als je op tijd begint, je wilt natuurlijk niet hals overkop in 1 nacht nog alles in moeten pakken omdat de volgende ochtend het verhuisbedrijf al op de stoep staat en dat is goed om te weten als je hier rekening mee dient te houden.

Inventariseer

Iedereen heeft een bepaalde interieurstijl. Inventariseer eerst welke meubels stukken je hebt en of de formaten goed passen in je nieuwe huis. Je kunt jezelf dan ook gelijk afvragen of je nog steeds dezelfde interieurstijl wil aanhouden of dat je het juist helemaal anders wil. Als je voor jezelf een overzicht hebt van welke meubelstukken je wilt houden en welke je wil vervangen ruim voor de verhuizing dan kan dit heel wat stress wegnemen.

Begin bij de grote meubels

Als je de selectie gaat maken kun je het beste beginnen met de grote meubels. Grote meubels zoals banken, tv-meubels, eettafels en dressoirs moeten een beetje op elkaar aansluiten. De grote meubels moeten samen al een geheel vormen. De styling staat pas op de tweede plaats. Items zoals kussens, kaarsen, schilderijen en andere decoraties kunnen veel gemakkelijker vervangen worden. Daarom moet je bij de grote meubelstukken beginnen. Zorg hierbij voor een ideale mix tussen oude meubels en nieuwe meubels. Zo neem je toch nog een beetje van het oude huis mee naar het nieuwe begin.

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen