Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Zorg goed voor je tuin!

Ongeveer 70% van de Nederlanders hebben een tuin. In veel tuinen zie je dat er een gazon in staat en er daarnaast veel planten zijn. Als je veel groen in je tuin hebt, dan is het belangrijk dat je zorgt voor het juiste onderhoud. In dit artikel geven we enkele tips waarmee jij kunt zorgen voor een zo mooi mogelijke tuin.  

Het tuinieren wordt over het algemeen als leuk beschouwd

Uit onderzoek is gebleken dat er in Nederland gemiddeld 1 tot 4 uur per week aan de tuin wordt besteed. Mannen vinden grasmaaien de favoriet en die van vrouwen is het planten van bollen. Grasmaaien, snoeien en tuinaanleg worden als de favoriete klusjes gezien als we kijken naar het gemiddelde van Nederland. De klusjes die als ‘niet leuk’ worden gezien zijn onkruid wieden en schoffelen. Dit is niet erg verrassend, maar wel een probleem. Deze taakjes worden liever vermeden en dit zorgt al snel voor een verwaarlozing van de tuin. Een oplossing voor dit probleem is om ervoor te zorgen dat mensen willen werken voor hun tuin. Hoe doe je dit? 

De inrichting van een tuin is erg belangrijk

De inrichting van de tuin speelt een bepalende rol bij het gevoel dat je hebt bij de tuin. Dit zorgt namelijk voor de sfeer en gezelligheid in de tuin. Zorg ervoor dat je een tuinmeubel koopt dat uitnodigt om er gebruik van te maken. Tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende tuinmeubels, van loungesets tot tuinsets en parasollen. Een loungeset in een prachtig groene tuin met een parasol erbij nodigt uit om tijd in de tuin door te brengen. 

Verzorg je tuin op de juiste manier!

Het is natuurlijk ook belangrijk om deze tuinmeubels goed te verzorgen. Tegenwoordig zijn er speciale sprays om je loungesets schoon te houden, speciale kussens die makkelijk schoon te maken zijn en zeilen om te gebruiken voor je parasol. Toch is het weer in Nederland zo wisselvallig dat er alsnog schade kan ontstaan. Als je de hoeveelheid schade wilt beperken, dan kan je er voor kiezen om een opbergbox tuin te kopen. Daar kun je bijvoorbeeld de kussens in doen wanneer het regent. 

Koop online accessoires

Als je het interieur van je tuin naar een hoger level wilt tillen, dan kun je er ook voor kiezen om via het internet accessoires aan te schaffen. Zo zijn er diverse accessoires die de tuin behoorlijk kunnen opknappen. Kijk via het internet naar wat de mogelijkheden zijn en bestel een aantal leuke accessoires voor in je tuin. 

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen