Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Last van ongedierte?

Allemaal hebben we er wel een keer mee te maken gehad, ongedierte. Liever komen we er zo min mogelijk in aanraking mee. Vooral als het in of om onze woning is. Dan willen we er zo snel mogelijk af komen. Bij ongedierte denken we vooral aan onaangename dieren die voorkomen als het vies is. Maar ongedierte is een veel grotere term het staat namelijk voor een plaagdier die in grote aantallen voorkomen met eigenschapen die door mensen als beschadigend, lastig of om andere redenen ongewenst worden beschouwd. Kortom er zijn veel dieren die onder de term ongedierte vallen. Denk hierbij aan muizen, spinnen, kakkerlakken, wespen, ratten, mollen, zilvervisjes, mieren en ga zo maar door. Ongedierte is erg vervelend en kan voor veel overlast zorgen. Het is daarom van groot belang om het vroegtijdig en adequaat aan te pakken. 

 

Veel voorkomende plagen

We krijgen als mens met veel van dit ongedierte dagelijks te maken. Maar dit is gelukkig vaak in kleine getallen. We hebben allemaal wel mieren, wespen en spinnen in en om ons huis. Wanneer deze in te grote getallen voorkomen zorgt het pas ongemakken. Maar andere ongedierte zien we al bij het zien van een aantal als een plaag, zoals bij muizen en kakkerlakken. Deze willen we dan zo snel mogelijk aanpakken. Soms worden de aantallen zo groot dat we ze simpel met vergif of een ander hulpmiddel niet meer kunnen verdrijven. Dan is het vaak raadzaam om professionele bestrijding erbij te betrekken.

 

Professionele bestrijding

De professionele bestrijding wordt in en om huis vaak ingezet voor muizenbestrijding en wespenbestrijding. Vaak proberen we ze eerst zelf te bestrijden. Maar vooral bij muizen is dit vaak zonder succes, want muizen zijn slim. Ze hebben een perfect reukvermogen en een zeer goed geheugen. De bestrijding stelt daarom strategisch muizenklemmen op in looproutes en de verblijfplaatsen van de muizen. Het bestrijden van muizen gebeurt altijd met respect voor mens en milieu. Per situatie wordt er bekeken wat de beste optie van bestrijden is. Bij wespen is het weer een ander verhaal, meestal is het heel moeilijk om ze zelf te bestrijden. Vaak hebben we pas echt last van wespen als er een wespennest in de buurt is. Al snel moet er professionele hulp worden ingeschakeld, want wanneer het wespennest niet goed is verwijdert zoeken de wespen een andere plek, meestal in het huis.  Dit komt vooral doordat wespen agressief reageren en ze steken onmiddellijk als ze zich bedreigd voelen of wanneer het wespennest in gevaar is. Kortom probeer vooral niet zelf ongedierte te bestrijden, maar haal hiervoor professionele hulp.

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen