Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Livestreaming van een uitvaart

Als iemand te overlijden komt is dat natuurlijk zeer vervelend. Je wilt daarom ook dat vrienden en familie op een goede manier afscheid kunnen nemen. Het is echter niet altijd mogelijk voor iedereen om bij de uitvaart aanwezig te zijn. Ze zijn bijvoorbeeld slecht ter been of misschien ziek en kunnen daarom niet komen. Wellicht bevinden ze zich in het buitenland en kunnen ze daarom niet op tijd aanwezig zijn. Dan is het mogelijk om deze uitvaart te live streamen. Livestreaming is de manier om iedereen de uitvaart mee te laten maken. Een livestream uitvaart kan door iedereen gemakkelijk op de telefoon, laptop of ipad worden bekeken. Helemaal nu tijdens corona kan natuurlijk niet iedereen aanwezig bij een uitvaart. Kwetsbare mensen vinden het misschien niet fijn als ze bij grote groep mensen moeten zijn. Ook dan is een livestream uitvaart een zeer geschikte oplossing. Want een uitvaart wilt niemand missen natuurlijk.

Opties

Er zijn verschillende opties waar je uit kunt kiezen als je livestreaming zoekt voor je uitvaart. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de opties die Licht Geluid Huren aanbiedt zie je dat je keuze hebt uit tussen één of meerdere camera’s en dan kun je nog kiezen of deze los bewogen worden of op een vaste plek staan. Als er meerdere camera’s zijn kunnen de mensen die er niet zijn van meer kanten de livestream van de uitvaart bekijken. Ook zie je dat bij sommige opties de mensen die niet aanwezig zijn alsnog kunnen meepraten via een microfoon,dan zijn ze toch een beetje aanwezig. Het mooie is ook dat je de stream later weer terug kunt kijken. Stel iemand kan zowel niet aanwezig zijn bij de uitvaart als bij de livestream kan hij of zij deze terugkijken en alsnog zien hoe de uitvaart was.

Andere opties voor live streamen

Livestreaming kan natuurlijk voor veel meer worden gebruikt dan alleen bij uitvaarten. Het is natuurlijk fijn dat door middel van een livestream uitvaart iedereen er toch bij kan zijn ondanks ze ziek zijn of slecht te been. Een andere optie voor live streamen is voor eigen gebruik. Zo kun je bijvoorbeeld ook een evenement live streamen zodat de bezoekers die niet aanwezig kunnen zijn alsnog het evenement bijwonen. De reden dat ze het evenement niet kunnen bijwonen kan bijvoorbeeld zijn omdat ze ziek zijn of omdat het door corona niet mogelijk is. Wederom is livestreaming dan dus een geschikte optie zodat iedereen het evenement dus wel kan mee maken.

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen