Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Nederlandse wimpels

Je kan best veel verschillende onderwerpen voor wimpels uitkiezen. Zo zijn er wimpels van gemeentes en provincies, maar er zijn ook oranje of Nederlandse wimpels. Een oranje wimpel kan bijvoorbeeld uitgehangen worden tijdens het WK of het EK. Eén van de populairste wimpels is misschien wel de Nederlandse wimpel. Deze wordt opgehangen als Nederland belangrijke voetbalwedstrijden speelt, maar ook tijdens Koningsdag. Veel Nederlanders zullen dan ook een Nederlandse wimpel in huis hebben, of een Nederlandse vlag.

Vlaggen bedrukken

Een wimpel kun je vaak niet laten bedrukken, maar een vlag wel. Je kunt dan zelf kiezen wat je erop laat zetten. Dit is bijvoorbeeld leuk als iemand jarig is en een bijzondere leeftijd heeft bereikt. Je kan dan een foto van de jarige op de vlag laten bedrukken met de leeftijd ernaast. Of je laat een vlag bedrukken voor de babyshower van een vriendin. Je kunt van alles doen op een vlag die je kan laten bedrukken. Zo kan je een leuke persoonlijke vlag laten maken.

Nederlandse wimpel

Eén van de bekendste wimpels, en ook één van de bekendste vlaggen in Nederland, is de Nederlandse wimpel. Je kunt een Nederlandse wimpel vaak bestellen met of zonder stok. Je kunt een wimpel vaker gebruiken en het is natuurlijk heel leuk om er één in huis te hebben als er een speciale gebeurtenis is in Nederland zodat je deze kunt uithangen. Maar houd je niet zo van dat getik op een vlaggenmast? Dan kun je ook kiezen voor een fluisterwimpel. Deze worden gemaakt met rubberen dopjes in plaats van houten dopjes, waardoor je geen last hebt van getik. Een stille Nederlandse wimpel dus!

Lang genieten van een wimpel

Gelukkig kun je lekker lang genieten van een wimpel als je die hebt, want de levensduur is gemiddeld 6 tot 12 maanden. Natuurlijk ligt dit er wel aan wanneer je de wimpel gebruikt. Als het heel erg stormt en je hangt de wimpel op, dan heb je kans dat hij eerder kapotgaat. Ook hangt het ervan af waar de wimpel opgehangen wordt, maar in principe kun je dus wel tot een jaar genieten van een wimpel. Overigens mag je een Nederlandse wimpel elke dag uithangen, hier hoeft dus niet per se een reden voor te zijn. Je mag dit gewoon elke dag doen als je dit leuk vindt, bijvoorbeeld omdat je trots bent op ons land.

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen