Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Wat voor een fiets is handig om thuis te hebben staan?

Een fiets kan in diverse situaties een handig vervoersmiddel zijn. Bij de meeste huishoudens heeft ieder persoon een eigen fiets. Wanneer je een nieuwe fiets wilt kopen zijn er een aantal factoren die een rol spelen bij de keuze. Om onze lezers op weg te helpen, hebben we aantal fietsen op een rij gezet die zeker aan te raden zijn voor gezinnen.

Kleine kinderen naar school brengen met een bakfiets

Als je kinderen hebt, dan wil je deze ‘s ochtends vroeg naar school kunnen brengen. Dit kan je zowel met de auto als met de fiets doen. Naast het feit dat een fiets beter is voor de gezondheid, is dit ook beter voor het milieu. Voorkom onnodige ritjes met de auto en gebruik een fiets waar mogelijk. Als je jouw kinderen naar school wilt brengen met de fiets, dan is het een echte aanrader om een bakfiets te kopen. Je zet de kinderen voorin en brengt ze veilig naar school. Een ander voordeel van een bakfiets is dat je er eenvoudig spullen mee kunt vervoeren. Nadat je de kinderen naar school hebt gebracht, kun je langs de winkel en de boodschappen voorin de bak leggen.

Een transportfiets is handig om thuis te hebben

Mocht een bakfiets niet echt bij jou passen, dan kun je ook een transportfiets kopen. Transportfietsen zijn erg stevig en kun je ook gebruiken om je kinderen naar school te brengen. Zo kun je bij de meeste transportfietsen zowel voor als achterop een kind plaatsen. Een transportfiets dames heb je in verschillende varianten. Kijk hierbij goed naar wat anderen over de fiets zeggen. Als je kinderen wilt vervoeren met een transportfiets, dan is het niet prettig als de fiets erg zwaar trapt. Indien dit wel het geval blijkt te zijn, dan kun je deze informatie meestal al uit de recensies van anderen halen.

Een elektrische fiets is ideaal!

Als je thuis beiden een baan hebt en maar één auto tot je beschikking hebt, dan is het een echte aanrader om er een elektrische fiets bij aan te schaffen. Aan een elektrische fiets zitten geen maandelijkse kosten verbonden en het laden kost niet veel stroom. Een groot voordeel van het hebben van een elektrische fiets is dat je ergens snel bent en je daarnaast niet bezweet ergens aankomt. Houd er bij een elektrische fiets wel rekening mee dat je de accu in veel gevallen mee moet nemen. De accu’s zijn namelijk erg gevoelig voor diefstal omdat ze veel waard zijn. 

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen