Leuke blogs uit Mokum en omstreken

3x de lekkerste cocktails zelf maken

Nu de lentezon zich steeds vaker laat zien en we al hebben mogen genieten van wat zomerse dagen, kunnen we niet wachten tot de echte zomer aanbreekt. Lange, warme, zonnige dagen die je het liefst afsluit met een barbecue met je vrienden en een gezellig avondje in de tuin. De afgelopen twee jaar hebben we onze vrienden wat minder kunnen zien dan we graag zouden willen, daarom leent dit jaar zich er perfect voor om dat eens goed in te halen. Hoe leuk is het om je vrienden te verrassen met je nieuwe cocktailskills? Zet dat spel mens-erger-je-niet maar weer terug in de kast, want jij ontwikkelt jezelf tot ware cocktailshaker. In dit blog lees je meer over verschillende cocktails die jij aan je vrienden kunt serveren. Een leuke avond gegarandeerd!

Moscow Mule

De Moscow Mule is een echte klassieker die geserveerd wordt in een koperen mok. Ondanks dat de naam doet vermoeden dat de cocktail in Rusland is ontdekt, komt ‘ie toch echt uit Amerika. Met een basis van wodka en gemberbier maak je een heerlijk verfrissende cocktail. Vul als eerst de koperen mok met ijsblokjes en schenk de wodka erbij. Knijp vervolgens twee partjes limoen uit boven de mok en doe de bitters erbij. Vul het aan met gemberbier of 0.0 bier en roer het goed door. De limoenpartjes kun je gebruiken als garnering. Wil je andere variaties maken op de traditionele Moscow Mule, ga dan eens voor de Spicy Mule waarvoor je een Jalapeño peper gebruikt. Ook de Mexican Mule met tequila is een goed alternatief. Je kunt met fentimans cocktails aanvullen en helemaal naar jouw eigen smaak maken.

Bombay Bramble

De Bombay Bramble is een frisse cocktail die je maakt met gin en tonic. Bombay Bramble is een nieuwe gedistilleerde gin en stamt natuurlijk af van de originele Dry Gin. Voor de Bramble is deze samengevoegd met een natuurlijke fruitinfusie, waardoor je een heerlijke bessensmaak krijgt. Vul de Bombay Bramble aan met gin, een scheutje citroensap en suikersiroop. Gebruik wat citroen en frambozen als garnering.

Whiskey Sour

De echte Whiskey-liefhebbers zullen de drank als Old-Fashioned blijven drinken, maar wist je dat je met Whiskey ook heerlijke cocktails kunt maken? De Whiskey Sour is daar een van. Daarvoor begin je met het scheiden van het eiwit van een rauw ei. Voeg een scheut whiskey toe, samen met een beetje suikersiroop. Shake het geheel stevig totdat er een laagje verschijnt. Schenk de mix uit in een mooi whiskey glas. Door het eiwit krijg je een mooi wit schuimlaagje op de cocktail.

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen