Leuke blogs uit Mokum en omstreken

Personeel tevreden en gemotiveerd houden? Zo pak je dat aan!

Wil jij jouw personeel gemotiveerd en tevreden houden? Dan zijn er een heel aantal dingen die je kan gaan doen. Het is namelijk ontzettend belangrijk om jouw personeel tevreden te houden. Niet alleen voor het personeel maar natuurlijk ook voor jouw bedrijf. Wanneer jouw personeel tevreden is, dan zal jouw bedrijf dit ook uitstralen naar klanten, leveranciers en partners. In dit artikel geven we je een aantal voorbeelden die kunnen helpen bij het tevreden houden van jouw personeel. Maar eerst gaan we nog even iets verder in op het 'waarom'. 

Waarom is tevreden en gemotiveerd personeel zo belangrijk?

Gemotiveerd personeel is ontzettend belangrijk wanneer je een bedrijf hebt. Je personeel is de motor van je bedrijf en bepaald uiteindelijk hoe het bedrijf loopt. Zeker wanneer je steeds groter wordt als bedrijf is het belangrijk dat je personeel tevreden is over jou als verwegever. Alles wat je personeel doet en uitstraalt komt ook zo terecht bij je klanten, partners en leveranciers. Daarom is het zo belangrijk dat de kern van je bedrijf goed functioneerd en gemotiveerd is om voor jouw bedrijf te werken. 

Beloon je personeel

Een manier om je personeel tevreden te houden is door te belonen. Beloning laat zien dat je blij bent met je werknemers en dat je tevreden met ze bent. Dit kan op verschillende manieren. Beloning kan individueel door bijvoorbeeld een bonus uit te keren maar kan ook door middel van een groepbeloning. Denk bijvoorbeeld aan een teamuitje. Daarnaast is het natuurlijk leuk om tijdens de kerstdagen een origineel kerstpakket te geven aan je personeel. Met een chocolade kerstpakket weet je in iedergeval zeker dat je goed zit. 

Blijf betrokken bij je personeel

Blijf betrokken: sommige dagen en projecten zijn uitdagender dan andere. Praat regelmatig met medewerkers en vraag naar hun werk. Vinden ze de job uitdagend genoeg? Kunnen zij de werkdruk aan? Definieer langetermijnvisie: Bespreek de toekomstperspectieven van de werknemer. Help hen doelen te stellen en te bereiken. Zoek uit wat de opleidingsmogelijkheden zijn en inventariseer of medewerkers hierin geïnteresseerd zijn. Empowerment: medewerkers empoweren zodat ze hun eigen beslissingen kunnen nemen. Op deze manier zullen ze het gevoel hebben dat ze een verschil kunnen maken, en kunt u helpen het zelfvertrouwen van werknemers op te bouwen. Waardering tonen: Toon waardering voor waardevolle medewerkers, van een simpel "dankjewel" tot bonussen. Het houdt de motivatie hoog en geeft medewerkers de motivatie om aan nieuwe taken te beginnen.

Gerelateerd

Ook leuk om te lezen